Öğrenci kabulü başlıyor


Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tavşanlı’da kapılarını öğrencilere açıyor. Bu sene iki bölümde toplam 80 öğrencinin kaydı yapılacak.

Tavşanlı’nın ikinci üniversitesi olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi MYO, 2020-2021 eğitim öğretim döneminde ilk öğrencilerini alarak kapılarını gençlere açıyor. Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler bu sevindirici gelişmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak ilgili idarecilere teşekkür etti.
Başkan Mustafa Güler bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oluruyla Kütahya’ya ikinci Devlet Üniversitesinin kurulduğunu hatırlatarak Tavşanlı’da da Sağlık Hizmetleri MYO’nun açılma kararının alındığını, mevcut Milli Eğitim Müdürlüğü’nünde kampüs kurulana kadar okula devredildiğini ifade etti.
Başkan Güler “Sağlık Üniversitemiz bu okulun faal hale getirilmesi için yoğun bir çalışma içine girdi, kadroları ilan etti. Yüksek Öğretim Kurulu’na öğrenci alımı için başvuru sonuçlandı ve iki bölüme öğrenci alım izni çıktı. “Dezenfeksiyon, Sterilizasyon ve Antisepsi” ile “Fizyoterapi” programları için bu sene toplam 80 öğrenci alınacak. Bu gelişmeyi gelecek seneler için yeni bölümlerin habercisi olarak görüyoruz. Sağlık alanından tercih edilebilirliği yüksek olan bu programlara öğrencilerin %100 oranında dolduracağını bekliyoruz. Şehrin merkezindeki okul sayesinde öğrenciler ilçe imkanlarından daha çok yararlanacak, ekonomik bir hareketliliğe neden olacaklardır. Bundan sonra ki hedefimiz Sağlık Üniversitemizin kalıcı olarak gelişeceği ve büyüyeceği yeni bir kampüs alanı belirlemektir. İlçemize açılan 2. Üniversitenin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya ve Yüksek Öğretim Kurulu’na, süreci birlikte takip ettiğimiz AK Parti Milletvekillerimize, İlçe Kaymakamımız Yüksel Kara’ya ve binanın tahsisi konusunda büyük desteğini gördüğümüz Kütahya’dan yeni görevine atanan Valimiz Dr. Ömer Toraman’a, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte, birlik beraberlik içinde daha nice güzellikleri yaşayabilmek temennisi ile İlçe Halkımıza tekrardan hayırlı olsun” dedi

PAYLAŞ