Çöğürler Nazım Bey Tren İstasyonunda Şehit Mehmet Nazım Bey anıldı.
Vatanseverler unutmadılar
15 Temmuz 1921 tarihinde Çöğürler’in 6 km güneyindeki Yumruçal tepesinde Yunan Tümeninin saldırısını durdurmaya çalışırken ağır yaralanan ve Çöğürler İstasyonunda şehit düşen 4. Tümen Kıdemli Yarbayı Mehmet Nazım Bey, tam 103 yıl sonra memleketin dört bir yanından gelen vatanseverler tarafından anıldı.
İMAD düzenledi
İstiklal Mücadelesi Araştırmaları Derneği (Mürettep Müfreze) organizasyonuyla düzenlenen etkinlikte, Çöğürler Nazım Bey Tren İstasyonu’nda toplanan katılımcılar, Mehmet Nazım Bey ve diğer aziz şehitlerimizi anma törenine katıldılar. Dernek, son dört yıldır kendi imkanları ve emeğiyle bu anma etkinliklerini gerçekleştiriyor.
“Kahramanlarımızı gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz”
İstiklal Mücadelesi Araştırmaları Derneği adına açıklamada bulunan Lütfü Levent Karakuş, yaptığı açıklamada, “Mehmet Nazım Bey gibi kahramanlarımızı ve İstiklal Mücadelesinde şehit düşen tüm vatan evlatlarını her yıl olduğu gibi bu yıl da anmak bizim için bir vazife. Bu etkinliklerle milli tarihimizi ve kahramanlarımızı gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz” dedi.
Basılı ve dijital abonelikleriniz için: 0.274.333 43 36’yı arayabilir, [email protected] adresine mail atabilirsiniz