KÜTBO İLE ZİRAAT BANKASI ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) Ziraat Bankası ile “Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı” kapsamında protokol imzalandı. 

Tedarik zinciri finansmanına yönelik Ziraat Bankası’nın yeni ürünü için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı oda ve borsalar ile iş birliğine giden Ziraat Bankası, KÜTBO ile protokol imzaladı.   

KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin ile Ziraat Bankası Kütahya Şube Müdürü Uğur Naci Tarhan tarafından imzalanan protokol kapsamında, Borsa üyeleri ticari mal alım-satımlarında, güvenli ticaret sistemi ve kolay finansman imkânı getirilerek tedarik zincirinin aksamadan sürdürülmesine ciddi bir katkı sağlanacak. 

Başkan Gültekin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasının önü açılacağını belirterek, İmzalanan protokol sayesinde, üreticiler veya satıcılar, tahsilat ile uğraşmadan, güven içinde mallarını satabileceklerini ve sattıkları mal bedelini, alacak riski taşımadan, Ziraat Bankası garantisiyle peşin ya da taksitli olarak alacaklarını söyledi. 

Ziraat Bankası tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dahilinde Koronavirüs (Covid-19) Pandemi sürecinde olumsuz etkilenen Borsa Üyelerinin bu sistemden faydalanabileceğini belirten Başkan Gültekin, imzalanan protokolün Borsa Üyelerine hayırlı olmasını temennisinde bulundu. 

PAYLAŞ