Kütahya lisesine sahip çıkalım!

Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz Kütahya Lisesi’nin yıkım kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şahbaz açıklamasında “adeta şehrin simgesi haline gelmiş olan Kütahya Lisesi binası için yıkım kararı alınmış ve boşaltılarak 30 Ağustos mahallesine taşınmıştır” dedi.

Şehrimizin yüz akı olan ve yaklaşık yüz elli yıldır şehrimize çok büyük değer katan, adeta şehrin simgesi haline gelmiş olan Kütahya Lisesi binası için yıkım kararı alınmış ve boşaltılarak 30 Ağustos mahallesine taşınmıştır. Kamuoyuna yeterli aydınlatma yapılmadan ve lisenin akıbeti bildirilmeden yapılan bu işlem, Kütahya’nın değerlerinin yok edilmesi ve kaynakların israfından başka bir anlam taşımamaktadır.

KÜTAHYA LİSESİ ŞEHRİMİZE DAMGA VURMUŞTUR

Kütahya Lisemiz kuruluşundan beri binlerce öğrenci yetiştirmiş ve şehrimize damga vurmuştur. Merkezdeki binasıyla adeta bir simge halindedir. Eski binası 1890 yılında tamamlanarak eğitime başlamış, yeni bina ise çok büyük fedakarlıklarla şehrimize kazandırılmıştır. O dönemden beri de sayısız devlet adamı ve bilim insanı yetiştirerek şehrimize ve ülkemize çok büyük değer katmıştır.

YETMİŞ BEŞ YILDIR İLİMİZE KATKILAR SAĞLAMIŞTIR

Kütahya Sanat Okulu olarak bilinen okulumuz ise 1945 yılında Orta Sanat Okulu olarak eğitime başlamış, 1948 yılında Erkek Sanat Enstitüsü haline gelmiş, 1952 yılında İstasyon Caddesindeki modern binaları tamamlanarak eğitimine devam etmiştir. Yaklaşık yetmiş beş yıldır ilimize teknik eleman yetiştirerek çok büyük katkılar sağlamış, çoğunluğu tek katlı atölyelerden oluşan bu eğitim yuvası da  yıkılmak ve yerine de el konularak yok edilmek istenmektedir. Şu anda Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla eğitime devam eden okulumuz ilimizin en önemli sorunu olan nitelikli teknik personel, ara eleman ihtiyacına cevap verebilecek kapasitededir. Okullarımız bizim hatıralarımız ve değerimizdir. Deprem yönetmeliğine aykırı olduğu gerekçesine sığınılarak yok edilemezler.

OKULLAR RANTA TESLİM EDİLMEK İSTENMEKTEDİR

Ayrıca okullar merkez dışına dağa taşınarak, yerleşkeleri de amacı dışında kullanılarak ranta teslim edilmek istenmektedir. Kütahya Lise binasını deprem yönetmeliğine aykırı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alan yetkililere soruyoruz, peki hemen yanında bulunan ve 1890 yılında yapımı tamamlanarak kullanıma açılan ve halen Kütahya Beylerbeyi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak kullanımda olan eski bina ve aynı dönemde inşa edilen ve aktif olarak kullanımda olan  Adliye Sarayı sözü edilen deprem yönetmeliğine uygun mudur? Kullanılan demir, çimento, beton ve  projesiyle deprem yönetmeliğine uygun olarak mı inşa edilmiştir ki halen aktif olarak kullanıma devam etmektedir. Yoksa bu tarihi binalar da deprem yönetmeliğine aykırı olduğu gerekçesiyle yıkılacak mıdır?

ŞİDDETLE REDDEDİYORUZ VE KINIYORUZ

Bizler Büyük emekler ve kaynaklarla yapılan tarihi değerlerimizin korunması, şehrimizin hafızasının gelecek kuşaklara aktarılmasını istiyoruz. Korumak yerine çeşitli bahanelerle yıkarak yok eden bu yönetim anlayışını şiddetle reddediyoruz ve kınıyoruz. Bu değerli liselerimizin mezunlarını, buralardan yetişen insanlarımızı, halkımızı, Kütahya Lisemize ve Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binamıza ve yerleşkesine sahip çıkmaya çağırıyoruz

PAYLAŞ