KÜLTÜREL PROJEYE DESTEK

Avrupa Birliği ve Merkezi İhale Finans Birimi şehir eşleştirme hibe programı kapsamında Kütahya Belediyesi ve Macaristan Pécs Belediyesi ortaklığında yürütülen Kütahya ve Pécs İşbirliğinin Güçlendirilmesi için Kültür ve Yaratıcılık başlıklı projenin kapanış organizasyonu online olarak gerçekleştirildi.

Şehir turu, sanatçıların performans gösterileri gibi zengin bir içerikle Kütahya’da Mart ayı içinde düzenlenmesi planlanan kapanış organizasyonu, pandemi nedeniyle gerçekleştirilememişti. Proje süresinin tamamlanması nedeniyle Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile diğer proje ortakları online toplantıda bir araya geldi.

Kütahya Belediyesi Proje Koordinatörü Mehmet Zenci moderatörlüğünde düzenlenen toplantı, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve Pecs Belediye Başkanı Péterffy Attila’nın açılış konuşmaları ile başladı. Macaristan Türkiye Büyükelçisi Büyükelçi Viktor Mátis Macarca ve Türkçe dillerinde yaptığı konuşması ile projeye verdiği desteği ifade etti.

Online toplantıya katılamayan Türkiye Macaristan Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay’ı temsilen Budapeşte Ticari Ataşesi Başak Araslı Akyol, konuşmasında proje kapsamında hazırlanan Kültür Stratejisine atıf yaptı. İki şehrin bundan sonra düzenleyeceği tüm organizasyonlara açık destek verdiklerini belitti.

Birleşmiş Şehirler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı (UCLG-MEWA) Genel Koordinatörü Salim Korkmaz, projeyi kent diplomasisinin en iyi örneklerinden birisi olduğuna işaret etti. Sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda sürdürülebilir kentsel kalkınmada bu iş birliklerinin önemine dikkat çeken Genel Koordinatör Korkmaz, UCLG-MEWA olarak proje katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Proje kapsamında düzenlenen faaliyetlerin tamamına katılan ve proje kapsamında Kütahya’yı da ziyaret eden Pécs Üniversitesi Müzik ve Görsel Sanatlar Fakültesi Dış İlişkiler Koordinatörü Beáta SERES ise projede yer almaktan duyduğu memnuniyetin yanında Kütahya’nın etkileyici tarihsel, kültürel ve sanatsal mirasına dikkati çekti. Dış İlişkiler Koordinatörü SERES, ayrıca Pecs Üniversitesi’ne Kütahya’nın değerli sanatçılarını ders vermeye davet ettiklerini belirtti.

Uzun dönemde yeni ve güçlü temellere dayanan iş birliklerinin sürmesi dilekleri ile tamamlanan toplantının kapanış organizasyonu yeni işbirliklerinin başlangıcı olarak kabul edildi.

PAYLAŞ