KSBÜ’NÜN YENİ BÖLÜMLERİNE ÖĞRETİM ELEMANLARI ATANDI

Yeni açılan bölüm ve programlarla büyümeye devam eden Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde (KSBÜ) akademik personel sayısı 400’ü geçti. Gerçekleşen geleneksel çiçekli hoş geldiniz töreni ile birlikte 14 öğretim elemanının ataması veya akademik yükselmesi gerçekleşti.

Akademisyenlerin çoğu pandemiye karşı aktif görev alıyor.  Yeni bölüm ve programlar atamalarla birlikte aktif hale geldi.

KSBÜ’de yeni bölümler, programların açılması ile birlikte akademik atamalar da gerçekleşiyor. Önemli bir gelenek haline gelen çiçekli hoş geldiniz töreni ile birlikte toplam 14 öğretim elemanının ataması veya akademik yükselmeleri gerçekleşti. Akademik personel sayısı 402’ye yükseldi.

Hoş geldiniz törenine KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu ile birlikte Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi ve Prof. Dr. M. Cem Algın, Genel Sekreter Kutlu Önal ve akademisyenler katıldı.

“AKADEMİK PERSONEL SAYISI 219’DAN 402’YE YÜKSELDİ”

Yeni bir üniversite olarak hedeflere ulaşabilmek adına nitelikli ve yeterli akademik kadro oluşumuna öncelik verdiklerini ifade eden KSBÜ Rektörü Kavuncu, “Bu kapsamda Üniversitemiz akademik personel sayısını 402’ye yükselttik. KSBÜ’nün ilk kurulduğunda 219 akademik personeli bulunuyordu. 2 yıl içinde 183 yeni atama gerçekleştirdik. Bugün aramıza yeni katılan hocalarımızın olduğu gibi bazı hocalarımızın da akademik yükselmesini gerçekleştirdik. Daha önce gerçekleştirdiğimiz atamalar ile birlikte hocalarımız pandemi dönemi hastanemizde aktif mücadele veriyor.” dedi.

“YENİ BÖLÜMLER AKTİF HALE GETİRİLDİ”

Rektör Kavuncu, yeni öğretim elemanlarının atamaları ile birlikte yeni bölümlerin ve programların aktif hale getirildiğini vurgulayarak, “Örneğin Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi veya Sosyal Hizmetler Bölümümüz, yeni atanan öğretim elemanlarımız ile birlikte aktif hale getirildi. Üniversite olarak yaptığımız başarılı çalışmalarla cazip hale geliyor, alanında başarılı hocalarımızı üniversitemize kazandırıyoruz. Ege Üniversitesinden Prof. Dr. Selmin Şenol, Sağlık Bilimleri Fakültemiz Hemşirelik Bölümüne atandı. Biyoistatistik ve parazitoloji gibi bizde daha önce olmayan bilim dallarına hocalarımız geldi. Yeni açılan Tavşanlı SHMYO’ya başarılı akademisyenler kazandırdık. Bugüne kadar ve ileride gerçekleştireceğimiz atamalar ile birlikte KSBÜ sağlık alanında önemli bir kurum haline gelecek.” diye konuştu.

KSBÜ’ye ataması veya akademik yükselmesi gerçekleşen öğretim elemanı listesi;

1. Prof. Dr. Selmin ŞENOL. SAĞLIK BİLİMLERİ FAK. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği AD

2. Doç Dr. Sultan GÜÇLÜ. SAĞLIK BİLİMLERİ FAK. Sosyal Hizmetler Bölümü

3.Dr. Öğr. Üyesi Fatma Işılay BAŞARAN. SAĞLIK BİLİMLERİ FAK. Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü

4. Dr. Öğr. Üyesi Orhan ALTUNEL. TIP FAK. Göz Hastalıkları AD

5. Dr. Öğr. Üyesi Yeşim TUNÇ. TIP FAK. Biyoistatistik AD

6. Dr. Öğr. Üyesi Şenay TAKMAK. SAĞLIK BİLİMLERİ FAK. Hemşirelik Esasları AD

7. Dr. Öğr. Üyesi İlknur KAYA.TIP FAK. Göğüs Hastalıkları AD

8. Dr. Öğr. Üyesi Egemen NURSOY.TIP FAK. Nöroşirurji AD

9. Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt DEMİR. TIP FAK. Kardiyoloji AD

10. Dr. Öğr. Üyesi Derya BERİKTEN. TAVŞANLI SHMYO. Dezenfeksiyon, Sterilizasyon ve Antisepsi Programı

11. Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül UNUTKAN. SAĞLIK BİLİMLERİ FAK. Ebelik Bölümü

12. Dr. Öğr. Üyesi Didem ÇEVİK. SAĞLIK BİLİMLERİ FAK. Dil ve Konuşma Terapisi AD

13. Öğr. Gör. Elif AYDIN. TAVŞANLI SHMYO. Dezenfeksiyon, Sterilizasyon ve Antisepsi Programı

14. Öğr. Gör. (Uygulamalı Birim) Sema TORTOP. TIP FAK. Tıbbi Mikrobiyoloji AD

PAYLAŞ