KSBÜ’DE AKADEMİK YILI AÇILDI

KSBÜ 2020-2021 Akademik Yılı törenle başladı. Kütahya Valisi Ali Çelik’in katılımıyla gerçekleştirilen akademik yılın ilk dersini eski Sağlık Bakanlarından Prof. Dr. Recep Akdağ verdi. 
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) 2020-2021 Akademik Yılı açılışı ve ilk ders sunumu gerçekleştirildi. 
Koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm tedbirlerin alındığı ve pandemi koşullarına uygun katılımla KSBÜ Hekim Sinan Konferans Salonunda düzenlenen açılış törenine; Kütahya Valisi Ali Çelik, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu katıldı. 

YouTube üzerinden canlı yayımlanan törene; eski Sağlık Bakanlarından Erzurum Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel ile öğrenciler çevrim içi katıldı. 
PROF. DR. VURAL KAVUNCU: EN İYİ ÜNİVERSİTELER ARASINDAYIZ
Törenin açış konuşmasını KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu yaptı. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin Türkiye’deki en iyi üniversiteler arasında olduğunu belirten Kavuncu, “Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz sağlık temalı kurulan, bilimi ve sağlık alanında araştırmayı önceleyen, nitelikli ve kapsamlı bir sağlık hizmeti sunarak mükemmelliği hedefleyen, öğrencilere çağdaş bir eğitim imkânı sunan yeni nesil bir üniversitedir. Kurulduğu günden bu yana 200’ü geçen sayıda akademisyen kazandırdık. Bir öğretim elemanı başına 9 öğrenci rakamına ulaştık. Bu oran ile ülkemizde en iyi üniversiteler arasındayız” dedi.
VALİ ALİ ÇELİK: KSBÜ, ÖNEMLİ DEĞERLERİMİZDEN BİRİ
2020-2021 akademik yılının hayırlı olmasını dileyen Vali Ali Çelik, “Kurulduğu günden bu yana kaliteli eğitimi, nitelikli kadrosu, sunduğu imkânlar ve ilimize sağladığı katkılarla önemli değerlerimizden biri olan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemizin yeni akademik yılını tebrik ediyor; akademik ve idari personelimizin, öğrencilerimizin en kısa sürede kampüslerine kavuşmasını diliyorum” dedi. 
“SAĞLIK CAMİASINA MİNNETTARIZ”
KSBÜ’nün sağlık alanındaki faaliyetleriyle sağlık altyapısının geliştirilmesine ve pandemi sürecine ciddi katkılar sunduğuna dikkat çeken Vali Çelik, “Güçlü bir altyapı, güçlü bir yetişmiş insan gücü olmadan bu hastalığın yaratmış olduğu etkileri aza indirmek mümkün değil. 24 saat esasıyla sürdürdüğümüz pandemiyle mücadelemizin bir parçası da öğretim üyelerimiz. Dolayısıyla üniversitemizin hem altyapı hem de yetişmiş insan gücünde sunduğu avantajları ziyadesiyle yaşıyoruz. Bu sürece katkı sunan, fedakârlık noktasında gerekli azmi gösteren, destek veren herkese minnettarız” diye konuştu. 

AKDAĞ: “TÜRKİYE ARTIK SAĞLIK ALANINDAKİ CİHAZLARINI DA ÜRETİYOR”
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ), 2020-2021 Akademik Yıl Açılış Töreni düzenledi. Eski Sağlık Bakanı, Erzurum Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Recep Akdağ açılışa katılarak, “KSBÜ Türkiye için büyük şans” dedi.
KSBÜ Hekim Sinan Konferans Salonu’nda gerçekleşen “2020- 2021 Akademik Yıl Açılış Töreni’ne Zoom üzerinden de katılım sağlandı. Açılış törenine video konferans yöntemiyle katılan eski Sağlık Bakanı, Erzurum Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Recep Akdağ, “Tematik üniversitelere her zaman sıcak bakmışımdır. Kütahya bugün önemli ve güzel bir imkana sahip. Sağlık temalı bir üniversiteye sahip. Sağlık her zaman çok önemli bir alan olmuştur” dedi.
Akdağ, gerçekleştirdiği konuşmada Türkiye’nin sağlık alanında nasıl bir konuma geldiğini de vurgulayarak, son durum hakkında veriler paylaştı. Akdağ, Türkiye’nin sağlık alanında artık kendi cihazlarını da ürettiğini belirtti. Eski Bakan Akdağ, Kütahya’ya da en yakın zamanda gelmek istediğini söyledi.

PAYLAŞ