KSBÜ TRT Haber’de tanıtıldı

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, TRT Haber’de yayınlanan Eğitim Editörü programında, üniversite tercihleri yapacak öğrencilere KSBÜ hakkında bilgi verdi.

Üniversite tercihleri yapacak öğrenciler tarafından dikkatle takip edilen Eğitim Editörü programına konuk olan Rektör Kavuncu, Moderatör Sezen Yüce ve Eğitim Danışmanı Süleyman Beledioğlu’nun sorularını cevapladı.     

KSBÜ TÜRKİYE’NİN İLK SAĞLIK TEMALI DEVLET ÜNİVERSİTELERİNDEN

Türkiye’nin ilk sağlık temalı devlet üniversitelerden biri olan KSBÜ hakkında bilgilendirmede bulunan Rektör Kavuncu, pandemi dönemi sağlığa artan ilgiyi gözlemlediklerini belirterek, dünyada belirli alanlara ihtisaslaşmış üniversitelerin arttığını vurguladı. Bunun Türkiye’de de arttığını ifade eden Rektör Kavuncu, sağlıkta uzmanlaşmış bir üniversite olarak yaptıkları çalışmalar ile ilkleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

TERCİHLERDE SAĞLIK ÖN PLANA ÇIKIYOR

Rektör Kavuncu, KSBÜ’nün ciddi bir altyapısının ve geleneğinin bulunduğunu belirterek, açtıkları bölüm ve programlar ile ihtiyaç duyulan alanlara çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Sağlığın tercihlerde ön plana çıktığı konuşulan programda, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu birebir eğitimin öneminin altını çizerek, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısında çok iyi bir noktada olduklarını vurguladı. Rektör Kavuncu, KSBÜ’yü tercih edecek öğrencilerin hem uygulamalı hem teorik olarak çok iyi bir eğitim alacaklarını dile getirdi.

PAYLAŞ