Kasap Şaylığ, doğru şekilde çözdürme ve saklama konusunda uyardı!

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, etlerin buzdolabından çıkarılması ve doğru şekilde çözündürülmesi konusunda dikkatli olunması gerektiği vurgulayan Hikmet Et & Et Ürünleri sahibi Taha Şaylığ, önemli bilgiler paylaştı.

“Tezgâhta et çözdürmek yanlıştır”

Kasap Şaylığ, buzluktan çıkarılan etlerin doğrudan dışarıya çıkarılmaması gerektiğini https://www.kutahyaninsesi.com/ haber sitesine belirterek, “Etin buzluktan çıkartılıp mutfak tezgahında çözdürülmesi yanlış bir uygulamadır. Bu şekilde et, bakteri üretme riskiyle karşı karşıya kalabilir” dedi.

“Soğutucu kısmında çözdürün”

Şaylığ, etlerin buzdolabının soğutucu kısmında çözündürülmesi gerektiğini ve bunun etin sağlıklı kalması açısından önemli olduğunu vurguladı.

“Streç filmli tabakta saklayın”

Şaylığ, ayrıca etlerin saklanmasında da doğru yöntemlere dikkat çekti. Etlerin mümkün olduğunca poşet yerine tabakta ve üzeri streç filmle kapatılarak saklanması gerektiğini söyledi.

Dayanma süresine değindi

Poşetlerin etlerde daha fazla bakteri ürettiğini ve bu durumun etlerin dayanma süresini kısalttığını belirten Şaylığ, etlerin tabakta saklanmasının daha sağlıklı olduğunu ifade etti.

“En fazla 3-4 gün saklanabilir”

Taze etlerin buzdolabının soğutucu bölümünde en fazla 3-4 gün saklanabileceğini, kullanılmayacak etlerin ise buzlukta muhafaza edilmesi gerektiğini hatırlatan Şaylığ, bu yöntemlerin etlerin kalitesini ve sağlığını korumada önemli bir rol oynadığını dile getirdi.

“Kalite ve renginde olumsuz etkiler bırakabilir”

Son olarak, etlerin uzun süreli saklanmasının etin rengini ve kalitesini olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Şaylığ, tüketime hazır olmayan etlerin mümkün olduğunca çabuk şekilde dondurulması gerektiğini ekledi.

Basılı ve dijital abonelikleriniz için: 0.274.333 43 36’yı arayabilir, [email protected] adresine mail atabilirsiniz

PAYLAŞ