Memur-Sen’e bağlı Büro Memur-Sen Kütahya Şube Başkanı Bünyamin Çakır, 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine güçlü bir hazırlık içinde olduklarını belirterek 3600 ek gösterge, YHS’nin kaldırılması ve kira yardımı gibi kritik talepleri dile getirdi.
BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISINDA BİRLİK MESAJI
Büro Memur-Sen, 23. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Kütahya Şube Başkanı Bünyamin Çakır’ın yaptığı açıklamada, 8. Olağan Genel Kurulu’nda sağlanan birlik ve beraberlik ruhunun bu toplantıda daha da pekiştiği vurgulandı. Çakır, sendikanın kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarını geliştirmek adına yoğun bir hazırlık süreci yürüttüğünü ifade etti.
8. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME GÜNDEMİ VE ÖNCELİKLİ TALEPLER
Toplantının ana gündem maddesi, Ağustos 2025’te başlayacak olan 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri oldu. Büro Memur-Sen’in bu görüşmelerde öncelikli olarak masaya yatıracağı konular arasında 3600 ek gösterge, Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın (YHS) kaldırılması ve kira yardımı gibi kamu görevlilerini yakından ilgilendiren maddeler bulunuyor. Çakır, bu taleplerin teşkilatın birikimi, sahadaki gözlemler ve üyelerin sesleri doğrultusunda belirlendiğini belirtti.
SORUNLAR MASAYA YATIRILDI, ÇÖZÜM ODAKLI İSTİŞARELER YAPILDI
Toplantıda, teşkilatların yerel düzeyde tespit ettiği sorunlar, üyelerden gelen talepler ile hizmet koluna özgü beklenti ve öneriler tüm yönleriyle ele alındı. Çözüm odaklı istişarelerle bu konulara ışık tutulduğu belirtilen açıklamada, sendikanın mücadele yolunun “birliğin, vefanın, ortak aklın ve kararlılığın yolu” olduğu vurgulandı.
“KAMU GÖREVLİLERİNİN GÜR SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Bünyamin Çakır, açıklamasının sonunda kamu görevlilerinin güçlü temsilcisi ve gür sesi olmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Çakır, “Birlikte başaracağız, birlikte kazanacağız” diyerek sendikanın kararlılığını ve mücadele azmini bir kez daha dile getirdi.



