ILICA’YA HAYAT VERECEK

Kütahya Belediyesi’nin Ilıca bölgesinde başlattığı sıcak su arama çalışmaları kapsamında bulunan kuyularda pompa test çalışması yapıldı.

Işıkkara Köyü mevkiinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, söz konusu bölgede 120 metre derinliğe indirilen pompadan saniyede 31 litre su elde edildiğini ifade etti.

Kuyu ağzı sıcaklığının 48 derece olarak ölçüldüğünü söyleyen Başkan Işık; “Kuyunun dinamik seviyesi 93 metre derinliğinde sabitlendi. Aynı zamanda bugün Kütahya Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden ekipler kimyasal ve mikrobiyolojik analiz için su örneği aldı. Güzergah çalışmalarımız ara vermeden devam ediyor” dedi.

Ilıca merkezdeki eski kuyunun yenileme çalışmalarının devam ettiğini de belirten Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık; “60 metrelik eski kuyunun yenileme çalışmaları kapsamında 20 inçlik boru ile 28 metre muhafazalı inildi ve çimentolama işlemi yapıldı. Daha sonra 17 inçlik boru ile 60 metre delindi. Tabana 13 inçlik üretim borusu indirildikten sonra pompa denemeleri yapılacak” dedi.  

PAYLAŞ