İDDİALARA CEVAP

Sözcü Gazetesi’nde ‘Vefat Eden Koronavirüs Hastasına Cenaze Aracı Verilmedi’ haberinin ardından Tavşanlı belediyesi iddiaların gerçeği yansıtmadığını yaptığı açıklama ile duyurdu.

Tavşanlı Belediyesi, geçtiğimiz günlerde ‘Vefat Eden Koronavirüs Hastasına Cenaze Aracı Verilmesi’ haberinin ardından yaptığı açıklamada iddiaların asılsız olduğu, ailenin talep edilen cenaze nakil aracını beklemeden defini gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın ilk koronavirüs vakası görüldü; açıklamalarıyla harekete geçen Tavşanlı Belediyesi vatandaşları ilgilendiren her alanda titiz çalışmalar yaparak pandemi sürecinde gereken önlemleri aldı ifadelerinin yer aldığı açıklama şöyle:

“Hastalık süreci başlar başlamaz özellikle halkımızın toplu olarak hareket ettiği Camilerimiz, kamusal alanlar ve dolmuşlarda dezenfekte işlemleri başlatan Tavşanlı Belediyesi bu çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Öte yandan bu süreçte esnafında yanında olan Tavşanlı Belediyesi kuaför, berber, çay ocağı gibi işyerlerine de ücretsiz dezenfektan temin ederek halk sağlığını ön plana almıştı.”

“BEKLENMEDİLER”

Tavşanlı Belediye Başkanımız Mustafa Güler, bu süreçte cenaze nakil ve hazırlık süreçlerinde de sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz diyerek, Sözcü Gazetesi’nde yer alan ifadelerin yanlış ve taraflı olduğunu belirtti. Haberde geçen ifadede ilçe kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz’la görüşen muhabirin kendisiyle hiç bir iletişime geçmeyip, görüşünü almamasının düşündürücü olduğunu kaydeden Başkan Mustafa Güler “Maalesef bugün Sözcü’de yer alan haber, pandemi sürecinde gösterdiğimiz çaba ve hizmetlerimize gölge düşürmeyi amaçlamıştır. Tüm ülke olarak zorlu bir dönem geçirdiğimiz bugünlerde bu tür asılsız ve maksatlı haberlerle anılmaktan rahatsızlık duyuyorum. Biz ilk günden bu tarafa sorumluluklarımızın bilincinde hareket ettik. Hiçbir hastamızı, yada yakınını mağdur etmedik. Ekiplerimiz gece gündüz sahadadır. Vefa Destek Grubunda görev alan arkadaşlarımız özellikle yaşlılarımızın market alış verişinden tutunda, salonda yanmayan ampülüne kadar koşturmaktadır. Cenaze aracı tahsisi konusunda da yanlış anlaşılma var. O gün üç aracımızdan ikisi yine cenaze hizmetlerinde görevli. Bir aracımızda arıza nedeniyle onarıma alınmış. Koronavirüs nedeniyle kaybettiğimiz vatandaşımız için hasta yakınlarına fen işleri müdürlüğümüze bağlı bir aracı, tabutla birlikte tahsis ediyoruz. Ancak vefat eden vatandaşımızın akrabaları bu aracımızı beklemeden, kendi imkanlarıyla cenazelerini taşıyor. Buda bir şekilde İstanbul’daki Sözcü muhabirine iletiliyor. Burada yanlış giden bir şeyler var. Kurumumuzu karalamaya çalışanların eline birşey geçmeyecek. Biz Tavşanlı Belediyesi olarak pandemi sürecinde hem hastalarımızın, hemde hasta yakınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Mustafa Güler, Pandemi sürecinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine de başsağlığı dileyerek vaka sayılarının artışına dikkat çekti. Başkan Güler “Dün Beyköy Mahallemizi İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya aldık. Vaka sayıları artıyor. Hep birlikte önlem alarak kurallara uyalım” dedi

YAYINLANAN HABER BÖYLE

Tavşanlı’da Recep Davutoğlu (65), bir hafta önce korana şüphesiyle hastaneye yatırıldı. 3 çocuk babası Davutoğlu, geçen cuma gecesi öldü. Ankara’da öğretim görevlisi olan kızı Elif Davutoğlu Akbulut‘un söylediğine göre cumartesi sabahı imam gelmediği için cenaze kendilerine teslim edilemedi.

YÜZÜME KAPATTI

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre; Akbulut, şunları anlattı: “Hastanede ‘İmamların izin günü, gelemeyebilirler’ denildi. Saatler sonra imam geldiğinde izin günü olduğu için sitem etti. Dolgun ücret verdik. Cenazeyi yıkamaya yardım ettik. Sonra hastanede tabut bulunmadığı söylendi. Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz’ın devreye girmesiyle tabut bulundu. Ardından cenaze aracı krizi çıktı. Örenköy Köyü Tavşanlı dışında olduğu için itfaiye yetkilileri ‘korona kaparız’ korkusuyla cenaze aracı vermedi. İtfaiye Müdür Yardımcısı ile görüştüm. Bana ‘İlçe dışında olduğu için götüremeyiz’ dedi ve telefonu yüzüme kapattı. Cenazeyi kuzenimin et taşıma aracıyla götürdük. İmam ve dört akrabamın tulumunu biz aldık. Bizden önceki cenazelerde de böyle davranılmış. Hak etmedikleri koltuklarda oturan insanlar, devletin kurallarına uymayıp vatandaşa eziyet çektiriyor.”

PAYLAŞ