İçme suyu İsale Hattı’nın proje ihalesi yapıldı

Kaynağından içme suyu projesinden sonra bir dev projede isale hattı için hazırlandı. 26 KM’lik hat dsi tarafından yenilenecek. Yeni su depoları ve elektrik hattının devreden çıkmasıyla Tavşanlı Belediyesi de yaklaşık 2 Milyon TL tasarruf sağlayacak. DSİ Genel Müdürlüğünden yetkililer ve proje ihalesini alan firma Tavşanlı’ya gelerek incelemelerde bulundu.

Esatlar bölgesinden getirilen ve 40 Milyon TL’ye mal olan dev projenin ardından bir önemli yatırımda isale hattı için hazırlanıyor. Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler’in Tarım ve Orman Bakanlığı’ndaki temaslarının ardından DSİ harekete geçti ve 26.4 Km’lik hat için proje hazırlatarak ihaleye çıkma kararı aldı.
DSİ’nin üst düzey yetkilileri ile Projeyi hazırlayacak Pirsu firmasının mühendisleri Tavşanlı’ya gelerek kapsamlı bir inceleme yaptı. Heyete Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Ali Akar eşlik ederek hattın yapısı, tesislerin durumu ve sahanın imar özellikleri hakkında bilgiler verdi.
DSİ Genel Müdürlüğü İçme Suları Daire Başkanlığı Şube Müdürü Berat Alp Sarıkavak, DSİ Eskişehir Bölge Müdürlüğü İçme Suyu ve Atık Su Şube Müdürü Fazlı Bayır, DSİ Genel Müdürlüğü’nden İnşaat Mühendisleri Emre Özalp, Gamze Tükmen, Bahattin Yavuz, Jeoloji Mühendisi Turgay Esen ile yüklenici firma Pirsu Mühendislik yetkilisi Kıymet Piroğlu, ishale hattında inceleme yaptıktan sonra Belediye Başkanı Mustafa Güler ile bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledi. Toplantıya Başkan yardımcıları Naci Erarslan, İsmail Aka ile Mehmet Ali Akar’da katıldı.
Başkan Mustafa Güler, 50 Milyon TL’ye mal olması beklenen bu projenin Tavşanlı için çok önemli olduğunu söyleyerek heyeti Tavşanlı’da misafir etmekten onur duyduğunu kaydetti. Başkan Güler ” Tavşanlımız için bir hayal daha gerçek oluyor. Ankara’da Sn. Bakanımız Bekir Pakdemirli ve DSİ Genel Müdürümüz ile yoğun temaslarımız sonucu 26.4 km’lik ana hattın yenilemesi için onay aldık. Proje ihalesini alan firma ile DSİ yetkilerimiz ilçeye gelerek hat üzerinde ve depolarımızda inceleme yaptılar. İnanıyorum ki en kısa zamanda proje ihalesini alan firmamız işlerini tamamlayacak. Daha sonra inşaat için DSİ Genel Müdürlüğümüz ihaleye çıkacaktır. Burada çok önemli tasarruflarımız olacak. Elektrik kullanmayacağız ve yaklaşık 2 Milyon TL belediye olarak tasarruf sağlayacağız. Suyumuz daha sağlıklı ve güvenle musluklarımıza ulaşacak. Tavşanlı halkı adına bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi

PAYLAŞ