Hibe desteklerine devam

Kırsal Kalkınma Hibe Programı kapsamında proje danışmanı ile toplantı gerçekleştirildi.

Paydaşlar katılım sağladı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce KKYDP 15. Etap projeleri başvuru süreci ile ilgili Kütahya’da faaliyet gösteren danışman firmalar ve tedarikçilerle bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bilgilendirme toplantısına İl Müdürü Dr. Emre Yeniay, İl Müdür Yardımcısı Abdullah Dönmez, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü İbrahim Ethem Çırak, İl Proje Yürütme Biriminde görevli teknik personel ile Kütahya’da faaliyet gösteren proje danışmanlık firmalarının temsilcileri ve tarım makineleri ticareti yapan bayi temsilcileri katıldı.

Coğrafi işaretli ürünlere dikkat çekildi

İl Müdürü Dr. Emre Yeniay yaptığı konuşmada; kırsal kalkınma destekleri kapsamında uygulanacak olan ekonomik ve altyapı yatırım proje başvurularının başladığını ve 19.02.2024 tarihine kadar devam edeceğini belirterek, İl Müdürlüğü, yatırımcı ve danışman olarak projelerin eşgüdüm içeresinde gerçekleştirilmesinin önemine değindi. Özellikle Kütahya’da coğrafi işaretle tescil edilen ürünlerin katma değerini artırıcı projelere yönelmek istediklerini, bu konuda da danışmanlık yapan kişi ve kuruluşların yayım faaliyetlerini artırmasının önemine dikkat çekti.

Yeni dönem bilgilendirmesi yapıldı

Toplantının devamında, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü proje yürütme birimi tarafından yeni dönem için yayımlanan tebliğ değişikliği, güncel uygulama rehberinde yer alan konular ile makine-ekipman alımı için yapılacak başvuru şartları hakkında bir sunum yapılarak bilgi verildi. Toplantıya katılan danışman ve bayi temsilcilerinin programın bu döneminde getirilen yenilikler hakkında görüş ve düşünceleri alındı. Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

Basılı ve dijital abonelikleriniz için: 0.274.333 43 36’yı arayabilir, [email protected] adresine mail atabilirsiniz.

PAYLAŞ