Hedef 90 bin maske üretimi

Kütahyalıların maske ihtiyacını gidermek üzere günlük 90 bin maske üretebilen bir tesis için girişimlerde bulunan Kütahya Belediyesi tesiste 25 kişiye de istihdam sağlıyor.

Kütahya Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgınından korunmada en çok ihtiyaç duyulan ürünlerden birisi olan maskelerin üretimi için harekete geçti.

Kütahya Belediyesi ve SİMPAŞ A.Ş’nin Maske Üretim Atölyesinin açılışında Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, tesiste üretilen maskelerin vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtılacağını ifade etti.

Tesisin altyapı çalışmalarının yaklaşık 1 ay önce başladığını dile getiren Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık;” Bugün Kütahya Belediyesi ve SİMPAŞ A.Ş’nin Maske Üretim Atölyesinin açılışını gerçekleştirmek üzere bir araya geldik. Günlük 90 bin maske üretim kapasiteli tesisimiz, çok yakın bir zamanda seri üretime başlayacak. 3 Vardiya halinde yaklaşık 25 kişiyi istihdam ettiğimiz tesisimizde üreteceğimiz maskeleri vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtacağız. Maske Üretim Atölyemizin oluşumunda emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyor, tesisimizin şehrimiz ve hemşehrilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

PAYLAŞ