Esma teyze’de yürüme sevinci

57 yaşındaki Esma Sarı, 2018 yılında yüksek tansiyon nedeni ile beyin kanaması ve felç geçirdi. Sarı, son bir yılda Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Hastanesinde gördüğü tedaviyle birlikte tekerlekli sandalyeden kurtularak, yürümeye başladı.

Hasta Esma Sarı tedaviyle ilgili, “Ben klinikte tedavi almadan önce tekerlekli sandalyeyle hareket ediyordum. Eşim yardımcı oluyordu. Çok zor zamanlardı. Şimdi bu tedaviyi aldıktan sonra; yürüyorum ve merdivenleri çıkabiliyorum.  Kendi işimi kendim yapar hale geldim.  Başta doktorum Dr. Öğr. Üyesi Aysun Özlü olmak üzere, Dr. Öğr. Üyesi Merve Akdeniz Leblebiciler, Ergoterapi Teknikeri Elif Yalçınkaya’ya, fizyoterapistlere, hemşirelere ve çalışan personellere teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız .” şeklinde konuştu.

“ESMA TEYZE MUTLU BİR HASTA OLARAK KLİNİĞİMİZDEN AYRILDI”

Hastanın doktoru Dr. Öğr. Üyesi Aysun Özlü tedavi yöntemiyle ilgili şunları söyledi: “Esma Teyze yaklaşık 1 sene önce KSBÜ FTR Hastanemize başvurdu. Kliniğimizde geniş kapsamlı fizik tedavi prosedürlerini uyguladık. Bu prosedürler kapsamına sanal gerçeklik tedavisi ile rehabilitasyon programı eklendi. Eklenen tedavi yöntemleri ile birlikte hastamızın yürüme,  denge ve ayakta durma kalitesi çok artmış oldu. Esma Teyze bir bakıcıya bağımlı iken; şu an bağımsız ve dengeli yürüyebilen, mutlu bir hasta olarak kliniğimizden ayrıldı. Bundan sonraki hayatında eşiyle birlikte mutluluklar dileriz. Rektörümüz Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya ise FTR Hastanesinde bize sunduğu olanaklardan dolayı teşekkür ederiz.”

PAYLAŞ