Engelleri personelleriyle aşıyorlar

Büro Memur-Sen Kütahya Şube Başkanı Bünyamin Çakır ve beraberindeki heyet, Dünya Engelliler Günü’nde engelli personeli ziyaret etti.

“SORUNLAR SÜREKLİ OLARAK ELE ALINMALIDIR”

Çakır, engellilerin yaşadığı sorunların sadece bir günle sınırlı olmaması gerektiğini, bu sorunların sürekli olarak ele alınması ve gündemde tutulması gerektiğini ifade etti. Ülkemizdeki engelli bireylerin sayısına da dikkat çeken Çakır, “Yaklaşık 3 milyon işitme engelli, 2 milyon görme engelli, 3 milyon ortopedik ve zihinsel engelli vatandaşımız bulunmaktadır” dedi.

“TOPLUM BU KONUDA DAHA DUYARLI OLMALIDIR”

Çakır, engellilerin kamusal hayata tam ve bağımsız bir şekilde katılımının sağlanması gerektiğinin altını çizerek, çalışma hayatında fırsat eşitliğinin sağlanması, eğitim-öğretim hizmetlerinden tam olarak faydalanabilmeleri ve kişisel gelişim imkânlarından yararlanabilmeleri için toplumun daha duyarlı olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, engelli vatandaşların sosyal hayatta yer alabilmesi ve kamusal alanda istihdam edilebilmeleri için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti.

PAYLAŞ