EMET’TE 29 EKİM COŞKUYLA KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle düzenlenen törende konuşan Emet Kaymakamı Hasan Çiçek; “Cumhuriyet 97 yıl önce bugün yakılan bir meşale ile aydınlanmanın adıdır. Hasan Tahsin’lerin, Nene Hatun’ların, Sütçü İmamların, Dr. Fazıl Doğan’ların sesidir” dedi.

        29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. Yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Bayramında tüm resmi daireler, özel kuruluşlar ve müesseseler Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri ile süslendi. Ayrıca, ilçenin giriş ve çıkışları ile ana meydan ve caddeleri Bayraklarla donatıldı.

        Atatürk Anıtına, Kaymakam Hasan Çiçek ve Belediye Başkanı Hüseyin Doğan tarafından çelenk sunulmasıyla başladı.

        Çelenk sunma törenine Kaymakam Hasan Çiçek, Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Neşet Öztürk, İlçe Emniyet Müdür Vekili Emre Vural, Emet Meslek Yüksek Okul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Vedat Çetin, bazı kamu kurum amirleri, Mecliste grubu olan siyasi parti ilçe başkanları, Emet Ceviz Dere Şehitleri Araştırma Derneği Başkanı Ali Duyan ile ilçe merkezindeki Liseler Bayrak ve Flamalarıyla katıldı.

        Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından, İstiklal Marşımız okundu ve aynı anda Ashaboğlu Ortaokulu Beden Eğitimi öğretmeni Baykal KURT tarafından Bayrağımız göndere çekildi.

        Kutlamalara, 29 Ekim 2020 Perşembe günü saat 10:00’da Hükümet Konağı önündeki açık alanda (maske ve fiziki mesafe kuralına uyularak) düzenlenen tebrikat töreni ile devam edildi. Tebrikat töreninde Kaymakam Hasan ÇİÇEK, tebrikleri kabul etti. Ardından tören sunucusunun anonsu ile İstiklal Marşımız okundu ve Ashaboğlu Ortaokulu Beden Eğitimi öğretmeni Baykal Kurt tarafından Bayrağımız göndere çekildi.

        Daha sonra Kaymakam Hasan Çiçek tarafından Cumhuriyet Bayramının anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapıldı. Çiçek konuşmalarında ; “ Saygıdeğer Gazi Emetliler ! Kıymetli Mesai Arkadaşlarım ! Yüce Türk milletinin bu aziz vatanın kutsal toprakları üzerinde Cumhuriyet idaresi ile beraber hür, bağımsız ve bir bütün olarak dünya durdukça yaşayacağına olan sonsuz inancımla hepinizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, sizleri en kalbi duygularımla saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

        Cumhuriyet 97 yıl önce bugün yakılan bir meşale ile aydınlanmanın adıdır. Hasan Tahsin’lerin, Nene Hatun’ların, Sütçü İmamların, Dr. Fazıl Doğan’ların sesidir. Savaşlarda yorgun düşmüş, nice şehitler vermiş, sahipsiz, yoksul ve viran kalmış toyraklardaki özlemdir. Alev alev yanmakta olan bir vatan toprağının küllerinden yeniden doğuşu, acı ve gözyaşının sona erişidir. Yurtta barış, dünyada barıştır. Bedelini kanıyla ve canıyla ödeyen, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir mücadele, birlik ve beraberlik örneği göstererek millet iradesiyle kurulun Cumhuriyetimizin asıl sahipleri her anlamıyla yüce Türk milletidir.

        Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. “ sözüyle, yeni Mustafa Kemal’lere, tükenmeyen Mustafa Kemal’lere emanet ettiği Cumhuriyetimiz bu cennet vatanın kıymetli evlatlarının güçlü ellerinde ve omuzlarında yükselmeye devam edecektir. Sağlamlaşacak ve ilelebet payidar kalacaktır.

        Samsun’da kurtuluş mücadelesini başlattığında olduğu gibi, Cumhuriyetimizi kurarken de Mustafa Kemal’in tek dayanağı ve tek ümidi yüksek fazilet ve irfan sahibi olan yüce Türk milletinin muzaffer ve muvaffak olacağına olan sağlam inancıydı. Milletimizin tabiatına, eğilimlerine ve ihtiyaçlarına uygun devletimizi müreffeh bir istikbale taşıyacak olan Cumhuriyet yönetimi, 23 Nisan 1920’ de yüce meclisimizin açılışıyla filizlenmiştir. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olması uğruna yakılan ateşin ardından alevlenmiş, 29

        Ekim 1923’ den sonsuza kadar aziz milletimizin yolunu aydınlatacak bir güneş gibi doğmuştur. Cumhuriyet fikir hür, vicdanı hür kalabilmenin, bağımsızlığın, özgürlüğün, ilerlemenin ve çağdaş bir yaşam sürebilmeni yegane teminatıdır. Atatürk’ ün “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek olan sizlersiniz.” Diyerek, emanet ettiği Cumhuriyetimizi güçlü ve emin adımlarla bugünlere taşıyan atalarımızın izinde bugün bizler, yarın da çocuklar ve gençlerimiz yüceltecek ve en yüksek ideallere, geleceğe taşıyacaklardır.

        Türkiye Cumhuriyeti gücünü daima emanetin bekçileri olan gençlerimizin azimliliği ve çalışkanlılığından almıştır. Malazgirt’te, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Ceviz Dere’de, en son 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi hainlere fırsat vermeden, canını hiçe sayarak ve önce vatan diyerek emanetine sahip çıkan, gençlerimizin omuzlarında Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yükselmeye devam edecektir.

        Hiç dinlenmemek üzere çıktığımız aydınlık yolda asla ve asla yorulmadan, çok çalışarak ülkemizi en üstün seviyeye çıkarmak başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına ve toprakların refah ve huzuru için kanları ve canlarıyla mücadele etmiş olan bütün gazi ve şehitlerimize olan vefa borcudur.

        Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet Bayramında 29 Ekim’ de Emet Kaymakamlığı olarak başlattığımız ve başarıyla tamamladığımız kitap okuma projemiz Cumhuriyetten Milli Egemenliğe 2023’ e 2023 Sayfa Aç ile başlayan Gazi Emet halkımızın, çocuklarının ve gençlerinin okuma seferberliğini devam ettirebilmek için yine bugün, bu anlamlı günde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında bilge okurlarla aydınlık yarınlara ulaşmamızı sağlayacak olan kitap okuma alışkanlığını daha çok yaygınlaştırmak için, “Neyi Okumalı, Neden Okumalı”, isimli projeyi bu yıl da başlatıyoruz. Projemiz 19 Mayıs 2020 tarihine kadar sürecek olup, bu projenin hayata geçirilmesi ve başarısı için hepiniz cansiparane çalışacağız.

        Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür. Kültür okumak, okuduğunu anlamak, görebilmek, görebildiğinden anlam çıkarmak, ders almak, düşünme ve zekayı eğitmektir.” Sözüyle, Cumhuriyetimizin dayanağının ne olduğunu ve Cumhuriyetimizi nasıl yükselteceğimizi ifade etmiştir. Biraz önce altını çizdiğim okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması projesiyle geçen sene 6 milyon 200 bin sayfa kitap çocuklarımız, gençlerimiz ve Gazi Emet halkı tarafından okunmuştur. Burada şunu ifade etmek isterim. Mustafa Kemal Atatürk’ ün ifade ettiği gibi, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temeli kültürdür. Bu kültürel birikimi arttırmak için okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak şarttır ve gereklidir. Cumhuriyetimizi kökleştirmek, derinleştirmek ve aydınlık yarınlara, daha güçlü taşımak için, bizler büyük ölçüde ilçemizde bu alışkanlığı geliştirmek ve yaygınlaştırmak için elimizden geleni yapacağız. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek için hepinizi göreve davet ediyorum. Burada bulunanlara ve bizi sosyal medyada takip edenlere sesleniyorum. Bizler Cumhuriyetimizin kurucusu yüce Atatürk’ ün gösterdiği hedeflere ulaşmak için elimizden geleni yapacağız. Abi, abla, anne, baba, veli, dede, komşu hepinizi bu kampanyaya davet ediyor ve yüce milletimizin yüce hedeflerine ulaşması için gayret sarf etmeye çağırıyorum.

        Bu kutlu günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, milletimizin gönlünde ölümsüzleşen şehitlerimizi rahmetle ve minnetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Allah’a emanet olunuz. Sağolun.” dedi.

        29 Ekim günü ayrıca Cumhuriyet Bayramı etkinliği olarak süslenmiş/donatılmış mobil araç ile günün anlam ve önemiyle ilgili müzik ve ses yayını yapılmıştır.

PAYLAŞ