Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. arasında Mühendislik Fakültesi öğrencilerimizin SKY Stajyer Mühendis Programı konusunda iş birliği protokolü imzalandı.
DPÜ ile TUSAŞ staj iş birliği konusunda anlaşma imzaladı.
DPÜ Mühendislik Fakültesi dört bölümünde eğitim alan öğrencileri yakından ilgilendiren staj protokolüne DPÜ adına Rektör Prof. Dr. Kâzım uysal, TUSAŞ adına da Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ve Genel Müdür Vekili Doç. Dr. Kemal Yıllıkçı imza koydular.
İmzalanan anlaşma hakkında bilgi veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez, “Mühendislik Fakültemizin Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Metalürji ve Malzeme Mühendisliği bölümünde öğrenim gören 3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz TUSAŞ bünyesindeki SKY Stajyer Mühendis Programında staj yapma olanağına kavuştu. Söz konusu stajlar eğitim devam ederken ya da yaz döneminde yapılabilecek” dedi.
İmzalanan anlaşmalarla ilgili bir açıklama yapan Prof. Dr. Kâzım Uysal, “Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile iş birliği yapan kurumlar arasına Türk Havacılık ve Uzay Sanayii de katıldı. Kendilerine öğrencilerimizin eğitimine verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Mühendislik Fakültesi öğrencilerimizin üniversitemizde öğrendiği bilgileri uygulama olmadan hayata geçirmeleri elbette mümkün değil. Bizler de öğrencilerimizin iş hayatına ilk adımları olan staj programlarında iş birliği yaptığımız kurumların sayısını arttırarak, kendilerini donanımlı bireyler olarak mezun etmeyi amaçlıyoruz. SKY Stajyer Mühendis Programı ile bu hedefimizde bir adım daha atmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
Prof. Dr. Uysal, anlaşmanın her iki kurum ve öğrencileri için de hayırlı olmasını dileyerek Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ve Doç. Dr. Kemal Yıllıkçı’ya katkılarından dolayı teşekkür etti.