DEVLET ÖVÜNÇ MADALYALARI VERİLDİ

Kütahya Valisi Ali Çelik, “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcihi Töreni”nde 2 şehit yakını ve 2 gaziye Devlet Övünç Madalyalarını takdim etti.


Şehit Polis Memuru Murat Ködük, Şehit Piyade Uzman Çavuş Kadir Çakır ile gaziler Yıldırım Karaköse ve İbrahim Akbulut’un Devlet Övünç Madalyaları ve beratları düzenlenen törenle takdim edildi.


Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcihi Töreni’ne; Vali Ali Çelik, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz,  Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Vali Yardımcıları Mustafa Güney, Halil İbrahim Ertekin, Aydın Börü, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Asım Okat, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın duasıyla devam etti.


Vali Ali Çelik, şehit ve gazilerin künyelerinin okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen Devlet Övünç Madalyası ve beratları şehit yakınları ile gazilere takdim etti. 


Şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere sağlıklı bir ömür temennisinde bulunan Vali Ali Çelik, “Her zaman yanınızda, 24 saat emrinizdeyiz. Rabbim, bizleri sizlere karşı mahcup etmesin” dedi.

PAYLAŞ