DEPREMZEDELERE DESTEK

Kütahya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğince üyelerden toplanan hayvanları deprem bölgesinde dağıtacak.

Kütahya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü aracılığıyla canlı hayvan toplama kampanyası başlattıklarını ve toplanan bağışların işlenerek deprem bölgesine gönderileceğini bildirdi.

“Bir ve beraber olmalıyız”

Kütahya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bahattin Atakan, amaçlarının depremzedelere destek vermek olduğunu belirterek, zor günlerde birlik ve beraberliğin önemli olduğunu söyledi. Deprem bölgesinde öncelikli ihtiyacın gıda olduğunu belirten Başkan Bahattin Atakan, “Deprem bölgesine ulaştırılmak üzere Birliğimiz ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü aracılığıyla hayvan topluyoruz. Şuana kadar 350 civarında küçükbaş ve 12 civarında büyükbaş hayvan topladık. Toplamaya da devam ediyoruz. Birlik araçlarıyla toplanan hayvanlar mezbahanede kesilip bir kısmı çiğ bir kısmı da kavurma yapılıp deprem bölgelerine ulaştırılacaktır. İçlerinde gebe çıkan hayvanlarımız ise saklanacak ve normale döndüğümüzde hayvanları telef olan vatandaşlarımıza götürülecektir. Bu süreçte destek olan tüm üyelerimize sonsuz teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

“Geçmiş olsun”

Birlik ve beraberliğin önemine değinen Birlik Başkanı Bahattin Atakan, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralı olanlara şifa diliyorum. Ülkemize ve depremzedelere tekrar tekrar geçmiş olsun diyorum” dedi.

Basılı ve dijital abonelikleriniz için : 0.274.333 43 36’yı arayabilir, [email protected] adresine mail atabilirsiniz

PAYLAŞ