DARBE İMASINA ANINDA YANI

Anayasa Mahkemesi üyesinin bir paylaşımını demokrasiye olan bir tehdit iması olarak değerlendiren siyasilerden yanıt gecikmedi.

Bir Anayasa Mahkemesi üyesinin sosyal medya hesabından yaptığı ‘Işıklar Yanıyor’ paylaşımı sonrasında tepkiler çığ gibi büyüdü.

Yaptığı paylaşımla darbe iması uyandıran Anayasa Mahkemesi üyesinin paylaşımı sonrasında AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde; artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını dünyaya kabul ettiren, iradesine kasdeden darbe, vesayet meraklılarını ezip geçen Türk milleti; Demokrasi ışığını karartmaya çalışanlara verdiği cevapları unutanlara hatırlatmaya daima hazırdır” paylaşımı ile yanıt verdi.

CEYHUN: DEMOKRASİMİZİ KİMSE TEHDİT EDEMEZ

Demokrasilerin tehdit unsuru olmaktan çıktığını işaret eden AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun; “Bir Anayasa Mahkemesi üyesi Türkiye’nin “Hukuk Güvenliği”ni ihlal edemez. Cunta ağzıyla konuşanların anayasal düzenimizi hedef almasına müsaade etmeyeceğiz. Darbeci zihniyetin kurumlarımızda olmasına tahammül edemeyiz. Türkiye’nin demokrasiyi korumakla görevli kurumları görevlerinin başındadır. Demokrasimiz her türlü tehditten daha güçlüdür. Demokrasimizi koruma konusunda kararlılığımız kesindir. Milletimiz adına demokrasimizi korumaya yeminliyiz. AYM, kendi üyesinin Anayasal düzeni lağveden darbeci bir tarihe atıf yapmasına müsaade etmemelidir. Bir AYM üyesinin anayasal düzeni tehdit etmesi hukuksuzluktur” ifadelerinin yer aldığı paylaşımda bulundu.

ORUÇ: VESAYET ÖZLEMİ DIŞA VURUMUŞ

Yapılan paylaşımı kınayan AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Fatih Oruç, vesayet özleminin dışa vurduğunu ifade edip mühendislik peşinde koşanların kendisine gelmesini ifade ettiği paylaşım şöyle:

“Eski Türkiye’nin tedavülden kalkmış imalarıyla vesayet özlemlerini dışa vurarak, mühendislik peşinde olanlar kendilerine gelsin. Ülkemizin aydınlık geleceği için milletimizin yaktığı ışıklar hiçbir zaman sönmeyecektir.”

PAYLAŞ