Çiçek: Denetimler aralıksız sürecek

Emet Kaymakamı Hasan Çiçek İlçe Genelinde Yapılan Koronavirüs Denetiminde bulundu. Kaymakam Çiçek, denetimlerin aralıksız süreceğine dikkat çekti.

Kaymakam Hasan Çiçek İlçe genelinde yapılan koronavirüs denetimine katıldı.        

Denetimde, Kaymakam Hasan Çiçek, Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Gökhan Yıldırım, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü Veterineri Ezgi Yaylalı ve Emet Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdullah Ünal yer aldı.           

Kaymakam Hasan Çiçek, yapmış olduğu açıklamalarında, “ İçişleri Bakanlığının “Covid-19-Tedbirleri” konulu ek genelgeleri gereğince bütün yurtta olduğu gibi ilçemizde de iş yerleri, alışveriş alanları, kıraathane, kafe, berber, lokanta ve ticari taksiler ile açık alanlar denetlenmiştir. Koronavirüs tedbirlerine ilişkin genelgelerde belirtilen hususlar ile İlçemiz Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar gereği, sosyal mesafe kuralına, maske kullanımına ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı, ayrıca vatandaşlarımızın güvenli seyahat edebilmeleri için alınmış olan tedbirlere uyulup uyulmadığı denetlenmiştir. Bütün bu denetimlerde alınması gereken kurallara uyulmasının hem kendi sağlığımız hem de vatandaşlarımızın sağlığı açısından hayati önem taşıdığı vurgulanarak, tavsiye ve uyarılarda bulunulmuştur. Özellikle sürücülere koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemlere uyulmasının yanı sıra, yasal limitlerdeki hızlarda araç kullanmaları, takip mesafesine, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymaları, araç kullanırken kesinlikle telefon kullanmamaları, uykusuz ve yorgun olarak trafiğe çıkmamaları gerektiği de hatırlatılmıştır. Ayrıca denetim sırasında vatandaşlarla da bir araya gelinerek, kontrollü sosyal hayat sürecine uygun şekilde salgınla mücadelenin temel prensipleri olan temizlik, hijyen, maske ve fiziki mesafe kurallarına uyulması konusunda tavsiye ve uyarılarda bulunulmuştur. İlçemizde şu ana kadar kurallara riayet edildiği müşahede edilmiştir.  Bu şuuru bilinci ayakta tutarak, bu denetimleri devam ettireceğiz. İçişleri Bakanlığımızın yayımladığı genelge kapsamında tüm iş yerlerinde maske ve mesafe kurallarına olan duyarlılığı ve bilinci tazelemeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ