CHP’de yerel seçim sürecinde parti veya adayı aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten tüm üyelerle ilgili disiplin süreci başladı. Başlatılan sürecin Kütahya’ya sıçrayıp sıçramayacağı ise merak konusu oldu.
Süreç netlik kazanmadı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bu kapsamda örgütlere genelge gönderildi. Genelgede ihraç sürecinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından başlatılacağı vurgulandı. Başlatılan bu süreçte Kütahya’daki örgütlerin hepsine genelge ulaştı. Ulaşan genelgede bazı isimlerin hazır halde yer aldığı diğer isim veya isimlerin yer alıp almayacağı ise henüz netlik kazanmazken bu isimler İlçe Başkanlıklarının inisiyatifine bırakıldı. Komşu Eskişehir’de ise ihraçların Sarıcakaya, Han, Çifteler ve Odunpazarı’ndan olması bekleniyor.
“29 Nisan’a kadar delilleri ile bildirilmesi gerekmektedir”
Örgütlere gönderilen ve Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftçi Binici, Gökan Zeybek ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke’nin imzası bulunan genelgede, “Her bir partilimiz yürekten çalışmasını sürdürürken maalesef bazı üyelerimizin partimiz aleyhine, başka parti veya adayların lehine çalıştığı bilgileri edinilmiştir. Tüzüğümüzün 68/1-e maddesi ‘Parti adaylarına karşı ya da başka parti adaylarından yana açık ya da gizli çalışmak’ fiilinin kesin ihraç cezasıyla cezalandırılması gerektiğini düzenlemiştir. Bu hükme göre partimiz aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerimizle ilgili disiplin süreci doğrudan Merkez Yönetim Kurulumuzca başlatılacaktır. Yerel seçimlerde partimiz aleyhine, başka parti veya aday lehine çalışan üyelerin disiplin kurullarına sevkinin yapılması için bu kişilerin isim ve partideki görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delilleri 29 Nisan 2024 tarihine kadar Genel Merkez Yazı İşlerine bildirilmesi gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.
Basılı ve dijital abonelikleriniz için: 0.274.333 43 36’yı arayabilir, [email protected] adresine mail atabilirsiniz