Çevreye uyumlu üretimiyle hem tasarruf hem de doğaya katkı sunuyor

Kütahya Porselen, çevre dostu projeleriyle “Doğanın en güzel yerinde” ilkesini sürdürmeye devam ediyor.

300 milyon tona yakın su tasarruf edildi

Faaliyetlerinin çevre üzerindeki etkilerini en aza indirmek ve üretim süreçlerini çevre ile uyumlu hale getirmek için çalışmalarına devam eden Kütahya Porselen; son üç yılda 278.876 ton su, 1.564 MWS enerji tasarrufu sağlarken, 711 ton atık kâğıdı ve 111 ton atık plastiği geri dönüştürdü.

GES kuracak

Kütahya Porselen, sürdürülebilir enerji kullanımını artırmak amacıyla kuracağı Güneş Enerji Santrali ile yılda 149.915 adet ağaca eş değer, 3.025.029 kg CO2 salınımını engellemeyi hedefliyor.

Çalışmalarını sürdürüyor

Doğaya saygılı ve sürdürülebilir üretim stratejisiyle, atık malzemeleri kullanarak geliştirdiği koleksiyonlarıyla gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmayı hedefleyen Kütahya Porselen, çalışmalarını hızla sürdürüyor. 

Tüm faaliyet bu duyarlıkla şekilleniyor

Tasarım ve üretimdeki üstün gücüyle Türkiye’de 180’den fazla satış noktasında tüketicilerle buluşan ve 6 kıtada 70’ten fazla ülkeye ihracat yapan Kütahya Porselen, tüm faaliyetlerinde doğal kaynakları en verimli şekilde kullanıyor ve fabrikalarında doğa dostu faaliyetlerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

Doğaya atık madde bırakmamayı esas alıyor

Kaynakların sürdürülebilir kullanımı için geri dönüşüm sistemlerinin kullanıldığı Kütahya Porselen fabrikaları, doğaya atık madde bırakmamayı temel alıyor.

Atık materyallerden koleksiyon

Kütahya Porselen atık malzemelerini doğa dostu fabrikalarının yanı sıra koleksiyonlarında da kullanarak inovatif projelere imza attı. Tümüyle atık materyallerin kullanıldığı Hypnose koleksiyonu, %100 geri dönüştürülmüş ham madde atıklarından üretildi. Bu sayede onlarca tonluk kaynak geri dönüştürülerek yeni ham madde ihtiyacı ortadan kaldırıldı.

“İşbirliğiyle gerçekleştirildi”

Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, geri dönüştürülebilir malzemelerle “Gelecek Birlikte Mümkün Sergisi”ne imza atarken; üretim esnasında fırından kırık ya da çatlak şekilde çıkan tabak, kâse, fincan gibi kullanılamayan porselen ürünleri “Sıfır Atık Tema Parkı” ile sanat eserine dönüştü. Ecording iş birliği ile www.kutahyaporselen.com’dan satın alınan her ürün tohum topuna dönüştürülerek 100.000 tohum topu ecoDrone ile toprakla buluşturuldu” dedi.

“Fabrika çatılarımızdaki GES ile ihtiyacımızın yüzde 30’unu karşılamayı hedefliyoruz”

Güneş enerjisiyle yüzde 30 tasarruf sağlanırken, yıllık 3.025.029 kg CO2 salınımı önlenecek

Topluma ve çevreye sürdürülebilir fayda sağlama stratejisi doğrultusunda doğa ile bütünleşik faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Güral Sürmeli, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla şu açıklamayı yaptı: “Sürdürülebilir bir dünyada yaşamanın altın kuralı, doğayı ve çevreyi korumaktır. Yürüttüğümüz tüm faaliyetlerde çevresel etkileri en aza indirmeye ve ekolojik dengeye katkı sağlamaya özen gösteriyoruz. Bu kapsamda, sürdürülebilir enerji için fabrika çatılarına toplam 50.500 m² alan üzerine güneş enerjisi santrali kurulmasına karar verdik. Bu sayede, yıllık elektrik enerjisi ihtiyacımızın yaklaşık yüzde 30’una denk gelen bir tasarruf sağlamayı planlıyoruz. Bu proje ile aynı zamanda yılda 149.915 adet ağaca eş değer, 3.025.029 kg CO2 salınımının önlenmesi de sağlanacak.”

Basılı ve dijital abonelikleriniz için: 0.274.333 43 36’yı arayabilir, [email protected] adresine mail atabilirsiniz

PAYLAŞ