ÇELİK: ŞEHİTLİK PROJESİNDE İHALE AŞAMASINA GELDİK

Kütahya Valisi Ali Çelik, Kurtuluş Savaşı’nın en kanlı çatışmalarının yaşandığı Altıntaş ve Dumlupınar ilçelerinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak Altıntaş’a bağlı Zafertepeçalköy’de yer alan Yüzbaşı Şekip Efendi Şehitliğini ziyaret eden Vali Ali Çelik, şehitlikte yapılması planlanan düzenleme hakkında Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık ile Başkomutan Tarihi Milli Park Müdürü Serpil Taşpınar’dan bilgiler aldı.

“YÜZBAŞI ŞEKİP EFENDİ ŞEHİTLİĞİ PROJESİNDE İHALE AŞAMASINA GELDİK”
Yüzbaşı Şekip Efendi Şehitliği projesinde ihale aşamasına gelindiğini kaydeden Vali Ali Çelik, “Jeoradar çalışmalarıyla tam 98 yıl sonra Yüzbaşı Şekip Efendi ile 7 Mehmetçiğimizin kabirlerine ulaşıldı. Yüzbaşı Şekip Efendi Şehitliğimizin görünür hale gelmesi için hazırlanan projemiz Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan onay aldı ve ihale aşamasına gelindi. Şehitlerimizin naaşlarının ortaya çıkarılması ve şehitliğimizin görünür hale gelmesi için hazırlanan projemizi ivedi şekilde geçiriyoruz” diye konuştu. 

Altıntaş’ın ardından Dumlupınar ilçesine giden Vali Çelik, Kurtuluş Savaşı boyunca tüm cephelerde şehit düşen Mehmetçikler anısına yapılan Dumlupınar Şehitliğinin bulunduğu bölgede şehitliğin görünürlüğünü artırmak amacıyla yapılması planlanan çalışmalara dair istişarelerde bulundu.

Vali Ali Çelik, İl Özel İdaresi tarafından restore edilen ve günümüzde müze olarak hizmet veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda karargâh olarak kullandığı Atatürk Karargâh Evi’ni de ziyaret ederek bilgiler aldı.

“DUMLUPINAR MÜZESİ 1 OCAK’TA ZİYARETE AÇILACAK”
Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Müzesi’nde devam eden onarım çalışmalarını da yerinde inceleyen Vali Çelik, son durum hakkında bilgi aldı. Onarım çalışmalarında sona gelindiğini belirten Başkomutan Tarihi Milli Park Müdürü Serpil Taşpınar, müzenin 1 Ocak’ta ziyarete açılacağını söyledi.

“GAZİ AĞAÇ”LAR 370 YAŞINDA
Vali Çelik’in Dumlupınar’daki son durağı Başkomutan Tarihi Milli Parkı Selkisaray Mola Noktası oldu. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 30 Ağustos 1924’te Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı’nın temel atma törenine katılmak üzere geldiği Selkisaray Köyü’nü ziyaret eden Vali Ali Çelik, Kurtuluş Savaşı’na tanıklık eden 370 yaşındaki anıt ağaçları inceledi. 

“ALTINTAŞ VE DUMLUPINAR’A DEĞER KATMALIYIZ”
36 metre yüksekliğindeki karakavaklara gövdelerinde yüzlerce şarapnel ve kurşun bulunduğu için yöre halkı tarafından “Gazi Ağaç” ismi verildiğini ifade eden Vali Çelik, “Burası şehitler diyarı. Her köşesinde bir kahramanlık hikâyesi, bir yaşanmışlık ve adanmışlık var. Buraya gelme duygusunu büyütmemiz lâzım. Kurtuluş Savaşı’ndaki zaferin gururunu, onurunu yaşatabilmek ve o ruhu hissettirmek bütünsel bir bakış açısıyla plan çıkarıp fonksiyon tanımlayacağız. Altıntaş’ımıza ve Dumlupınar’ımıza değer katmak için hep birlikte çalışacağız. Bu vesileyle bu toprakları vatan yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun” dedi. 

PAYLAŞ