Başkan Kahveci, yeni dönemin ilk sinyallerini bayramlaşmada verdi.

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Ramazan Bayramı dönüşü ilk mesai gününde belediye personeliyle bayramlaşma programında bir araya gelerek önümüzdeki 5 yılın nasıl geçeceğini de açıkladı.

Tam kadro katılım oldu

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Ramazan Bayramı sonrası mesaiye bayramlaşma töreniyle başladı. Programa Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve personeller katıldı.

“Adaletten yana olmaya devam edeceğim”

Düzenlenen programda bir konuşma yaparak kamusal alan olan Belediye’ye siyaseti sokturmadığı ve sokturmayacağını yineleyen Başkan Kahveci, “Siyasi çalışmalar geride kaldı artık hizmet zamanıdır. Çocukluğum dâhil hep haktan ve adaletten yana oldum ve olmaya devam edeceğim. Bizim dönemimizde geçmiş dönemin 31 Mart akşamı gibi Belediyede siyasi sebeplerden dolayı sabahlayan Müdürler olmayacak. Belediye personeline mesai saatleri içerisinde siyasi faaliyet güttürmeyeceğiz yani Belediye araçlarıyla kahve dağıttırmayacağız. Çalışma arkadaşlarımız emir altındadır. Bunun hesabını onlardan değil müdürlerden sormak doğal olandır. Müdürlerimizin hangi şartlar altında bunu gerçekleştirdiği de ayrı bir husustur. Soruşturmaların tespiti bizi, sonuçlandırması ise Savcılığı bağlar” dedi.

“Bütün araçları havuza aldık”

İlk tedbirlerin tasarruf tedbirleri olacağını aktaran Başkan Eyüp Kahveci, “Belediye Başkan Yardımcıları ve Müdürlerimiz dâhil olmak üzere altlarındaki araçları alacağız. Tek bir araç onları evlerinden alıp Belediye’ye getirecek. Birim Müdürlerimizde kendi imkânlarıyla buraya gelecek ve vatandaşa hizmet verecek. Bütün araçlar havuza alındı. Bir yere gidilecekse havuzdan araç talep edilecek ve iş görülüp gelinecek. Şehir dışına şahsi işler için kesinlikle araçla gidilemez. Böylelikle herkes kendini vicdanına denetlenecek. Bizim denetlememize gerek kalmayacak” diye konuştu.

“Sosyal Belediyeciliği önceleyeceğiz”

Yapılacak olan ihalelerin durduğunu yapılmakta olanları ise incelediklerini aktaran Başkan Kahveci, “Tedarikçilerimiz bulunmaktadır ama şu anda bunlarında incelenmesi gerekmektedir. İşini düzgün yapan tüm arkadaşlarımın başımın üstünde yeri var. Hiçbir çalışma arkadaşımıza mobbing veya yıldırma uygulanamaz. Burası bize verilen emanettir. Emanete ihanet etmeyelim. Burada düzgün iş yapacak olan herkese yer vardır. Son aylarda siyasi sebeplerle çok ciddi alımlar olmuş. Bu alımlara bakılacak ve gerekli görüldüğü takdirde aynı birimde çalıştırılacak görülmediği takdirde ise farklı değerlendirmelerde bulundurulacak.  Hiçbir tedarikçiyle bağımız olmayacak ve olmamalıdır. Belediyemizin mevcuttaki borcuyla önceliğimizi yapı projelerimize değil sosyal belediyecilik projelerine vereceğiz. Gece 00.00-00.30’lara kadar burada olup çalışacağız”  ifadelerini kullandı.

Basılı ve dijital abonelikleriniz için: 0.274.333 43 36’yı arayabilir, [email protected] adresine mail atabilirsiniz

PAYLAŞ