BAŞKAN IŞIK COVİD-19’A KARŞI YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR HAKKINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Belediyesi’nin Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Tüm dünyayı etkisi altına alınan Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri hakkında Belediye Meclisi’nde bilgilendirmelerde bulunan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık çalışmaları tek tek anlatıp yapılan hizmetleri değerlendirdi.

MİLYONLARCA MASKE ÜRETİLDİ

22 Mayıs 2020 tarihinde yapılan Belediye Meclis toplantısı öncesi Kütahya Belediyesi’nin Covid-19 pandemi sürecinde gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeye devam ettiği çalışmalar ile ilgili detaylı açıklamalarda bulunan Başkan Işık; Kütahya Belediyesi’nin iştiraki olduğu Simpaş A.Ş.’nin Maske İmalat Atölyesinin kuruluş tarihi olan 4 Nisan 2020 tarihi ile 21 Mayıs 2020 tarihi arasında 1 milyon 878 bin 749 adet maske üretilmiş olup, bunun halen 579 bin 534 adedi stokta satışa hazır olarak beklemektedir. Diğer 1 milyon 300 bin civarındaki maskenin yaklaşık 500 bini Kütahya Belediye’miz tarafından vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtılmış, geriye kalanda şehrimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarımız başta olmak üzere birçok özel sektörümüzün talebi doğrultusunda satılmıştır, dedi.

HİZMET BİNASI STERİL HALE GELDİ

Covid-19 pandemisi ile mücadele kapsamında Veteriner İşleri Müdürlüğümüz aracılığıyla 9 Mart 2020 tarihinden 22 Mayıs 2020 tarihine kadar yaklaşık 1 milyon m2’nin üzerinde kapalı alan dezenfekte edildiğini söyleyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK; Söz konusu müdürlüğümüz tarafından belediyemiz personeline yaklaşık 210 bin adet maske dağıtılarak personelimizin işlerini sağlıklı bir şekilde yürütebilmeleri sağlanmıştır. Bu çerçevede yürütülen çalışmalarımız ara vermeden devam etmektedir. Belediyemiz hizmetlerinde 500 lt el dezenfektanı kullanılmış, özellikle pazaryerleri gibi vatandaşlarımızın yoğun olduğu alanlara da mobil dezenfektan cihazları monte edilmiştir. Buralarda vatandaşlarımız hem ücretsiz maskesini alabilmekte hem de dezenfektan hizmetimizden yararlanabilmektedir.

18 Mayıs 2020 tarihinden itibaren haşere ile mücadele ilaçlama çalışmalarımız başlamış olup, bu çerçevede yürütülen faaliyetlerimiz bayram boyunca devam edecektir. Bayram süresince uygulanacak sokağa çıkma yasağı kapsamında sokak hayvanlarının beslenmesine devam edilecek olup haşereyle mücadele çalışmaları da hız kesmeden sürecektir, dedi.

ULAŞIM ARAÇLARI GÜVENLİ

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık; Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz aracılığıyla toplu taşıma araçlarının sefer sayıları 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren %25 oranında arttırılmıştır. Taksilerin taşımacılık yapmalarında 10 Mayıs 2020 tarihli genelgede belirtilen usullere istinaden Veteriner İşleri Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde dezenfekte işlemleri düzenli bir şekilde sürmektedir. Yine belediyemiz hizmet alanlarında çalışan güvenlik personelimiz tarafından hizmet binalarımıza giriş yapan tüm vatandaşlarımızın vücut sıcaklığı ölçüleri yapılmakta, maskesi olmayan vatandaşlarımıza ücretsiz maske verilmekte ve el dezenfektanı kullanmaları sağlanmaktadır. 

DENETİMLER YAPILDI

Bayram boyunca uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı tedbirleri kapsamında yasaktan muaf olan kişiler için yeterli sayıda otobüs seferleri planlanmıştır. Zabıta Müdürlüğümüz aracılığı ile bugüne kadar özellikle toplu taşıma araçlarına binmek isteyen ama maskesi olmayan hemşehrilerimiz ile pazar yerlerimize gelen ve maskesi olmayan vatandaşlarımıza yaklaşık 85 bin adet ücretsiz maske dağıtım hizmeti yapılmıştır. Aynı şekilde Ramazan ayı tedbirleri kapsamında ilimizdeki tüm fırın ve unlu mamul üretim yerlerinin uyması gereken kurallar hakkında denetimler yapılmış ve bu denetimler sürdürülmektedir. Halkımızın yoğun olarak bulunduğu ve virüsün yayılmasının riskli olduğu semt pazaryerleriyle ilgili alınan tüm Pandemi Kurulu kararları harfiyen uygulanmaya devam etmektedir. Devletimizin 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımızın için uygulamaya koyduğu sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle günlük ihtiyaçların karşılanabilmesi için Vefa Sosyal Destek Grubu ile ortaklaşa yürütülen program kapsamında ihtiyacı olan vatandaşlarımızın gıda, market, pazar alışverişi, fatura ödemeleri, su dolumu kart yüklemesi ve doğalgaz dolum kart yüklemesi gibi birçok ihtiyaçları karşılanmaktadır. 

PARKLAR DEZENFEKTE EDİLDİ

Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz bünyesindeki toplam 326 parkımızın tamamında düzenli olarak dezenfekte çalışmaları yapılmaya devam etmektedir. Temizlik İşleri Müdürlüğümüzce mahallelerimizin tüm sokak, cadde ve camileri dezenfekte edilmiştir. Semt pazarlarımızın temizlik ve dezenfeksiyonu ile yıkama işlemleri de aralıksız devam etmektedir. İl hıfzıssıhha Kurulu kararınca Gaybiefendi Mahallesinde karantinaya alınan sokaklarda her gün dezenfeksiyon ile yıkama işlemleri gerçekleştirilmektedir, ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ