Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi Lansmanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
TOBB Başkanı Rihat Hisarcıklıoğlu ve Aydın’ın imza attığı protokol ile ticari mal alım-satımlarında kolay finansman imkânı için işbirliğine gidildiği lansman programına Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, video konferans aracılığı ile katılım sağladı.
Programda, 81 il 160 ilçedeki Oda ve Borsalar ile 61 Sektör Meclisinin tüm üyelerinin de, Ziraat Bankası tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde, hem satıcı hem de alıcı olarak bu sistemden yararlanabileceklerini ifade eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, tedarik zincirini güven altına alacak bu sistemin, KOBİ’lerin kredi faizlerinin düşmesine de yardımcı olacağını söyledi. Hisarcıklıoğlu, sonraki aşamadaysa, düşen finansman maliyetleri KOBİ’leri yatırım ve üretim için teşvik edeceğini, KOBİ’nin finansal istikrarı hem tedarik zincirini daha istikrarlı hale getireceğini ve tedarik kanallarını garanti altına alacağını vurguladı. Bunun da alıcı konumundaki büyük firmaların, bu tedarik zinciri finansmanına dâhil olmalarını motive edeceğini sözlerine ekledi.