BAŞARI EMEK VE SABIR İŞİDİR

Belediye Kütahyaspor Sportif Direktörü Tolga Tağ lig de geride kalan 5 haftayı ve mavi lacivertlilerin Ziraat Türkiye Kupası performansını değerlendirdi. Ligin başında planladıkları yerde olmadıklarını dile getiren Sportif Direktör Tağ, taraftarlardan ve tüm camiadan biraz daha sabırlı olmalarını istedi.  

Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur karşılaşmasında Darıca Gençlerbirliğine elenerek kupaya veda eden mavi şimşeklerde moraller bozulurken Sportif Direktör Tolga Tağ, takımın performansının her geçen gün arttığını ve kısa süre içerisinde sahada izlemekten zevk alacağımız bir Belediye Kütahyaspor’un olacağını belirten Tağ tüm camiadan sabırlı olmalarını istedi.

OYUNUMUZUN KARŞILIĞINI ALAMADIK     

Belediye Kütahyaspor Sportif Direktörü Tolga Tağ ilk haftasını bay olarak geçirdiğimiz misli.com 3. Lig 2. Grupta şuana kadar sergiledikleri futbolun karşılığını puansal anlamda alamadıklarını belirtirken şunları sözlerine ekledi;

“Ligin ilk haftasını maç BAY geçip oynadığımız 4 lig maçında oynadığımız oyunun puansal karşılığını alamadık maalesef. İlk oynadığımız Halide Edip Adıvar Spor maçında mağlubiyeti kesinlikle hak etmediğimizi düşünüyorum. İçerde oynadığımız Tokat Spor maçında oyunun henüz ilk dakikalarında eksik kalmamız büyük talihsizlikti. Oyuncu eşitliği bozulmasaydı o maçın lehimize bitme ihtimali çok yüksekti. Ağrı maçında önemli eksiklerle gittiğimiz deplasmanda iyi bir oyun ve oyun disiplinini hiç bırakmadan aldığımız galibiyet hepimizin moralini özgüvenini yerine getirdi. Bizleri en çok üzen maç Çengelköy Spor maçı oldu. Sebebine gelince tıpkı Halide Edip Adıvar Spor maçında olduğu gibi rakip takımın kendi ceza sahamıza sadece 2 kez gelip bize 2 gol atmaları büyük hayal kırıklığına uğrattı.

EKSİKLERİMİZİ GİDERECEĞİZ

“Genel anlamda oynadığımız 4 lig müsabakasında rakiplerden her anlamda üstünlük kuran tartışmasız bizdik. Futbolda bir gerçeğini kabul etmeliyiz ki maç içinde yapılan bireysel hataların öngörüsü ya da önlemi olmuyor. Hata bu oyunun bir parçası ama özellikle savunmada yapılan hataların bedeli ağır oluyor. Bu hataları düzeltmemiz gerekiyor. İyi yanlarımızı geliştirip, yapamadıklarımızı yapmaya çalışacağız. Gördüğümüz kırmızı kartlar, yaptığımız bireysel hatalar, hücum bölgesinde zaman zaman etkinliğimizin azalması, basit gol yeme alışkanlığımızı kesinlikle gidermemiz gerekiyor. Gecen sezondan beri yaşadığımız hakemlerin kötü yönetimleri ve birçok maçta canımızı yaktıklarını belirtmeden geçemeyeceğim.”

HATALARIN BEDELİ AĞIR OLUYOR

Belediye Kütahyaspor Sportif Direktörü Tolga Tağ; “Ziraat Türkiye Kupasında ilk eleme turunda gecen sezon şampiyonluk yarışı içinde olduğumuz Bursa Yıldırım Spor ile karşılaşmamız işe başka bir boyut kazandırdı. Belediye Kütahyaspor Bursa Yıldırım Spordan Bölgesel Amatör Liginde de, Profesyonel ligde de kalite olarak, camia olarak kıyas götürmeyecek kadar iyi takimdir. Bunu onlarla oynadığımız 3 maçta da gösterdik. Ekranları başında şehrimizin takımını merakla seyreden birçok kesimden olumlu geri dönüş aldık. Çok keyif aldığımız, futbolcularımızın gayet iyi performans gösterdiği bir maçtı. Aynı şeyi Darıca Gençlerbirliği maçı için söyleyemediğim için üzgünüm. İki maçta da hemen hemen aynı oyuncularımızın forma giymesine rağmen bu kadar değişimi hiç birimiz beklemiyorduk. Özellikle 2.yarıda oyunu düzelttik ve golü de bulduk. İsler tam bizim kontrolümüze girmişken yine ağır bir ihraç kararıyla eksik kaldık ve yine son dakikalarda kendi hatalarımızdan golü kalemizde görüp elendik. Yapılan statü değişikliği ve  tek maç eliminasyon sistemi olması sebebiyle bu tür maçlarda zaman zaman süre alamamış ve maç eksikliği olan oyuncuları görme fırsatı buluyoruz. Rotasyonda olsa kupa da olsa maçın küçüğü büyüğü olmaz, olmamalı. Saha içi duygularımızı denetlemeli ve yaptığımız hatalardan ders almalıyız” dedi.

BAŞARI EMEK VE SABIR İŞİDİR

Belediye Kütahyaspor Sportif Direktörü Tolga Tağ. “ Taraftarlarımızın tepki ve eleştirilerine gelince; takımımızın son 10 – 15 sezonuna baktığımızda pekte iç açıcı olmayan bir gerçekle yüzleşiyoruz. BAL liginin kurulduğu günden beri amatör liglerdeyiz, öncesi ve sonrası uzun yıllar profesyonel liglerde mücadele edemedik. Futbola bakış açımız ne yazık ki kısa vadeli ve günü kurtarmaya yönelik. Bu yaklaşım tarzı önümüzdeki yılları görmeyi ve planlamayı zorlaştırıyor. Sportif başarı öncelikli, tamamen skor ve sonuca endeksliyiz. Dolayısıyla yıllardır başarılı olmaya, sevinmeye, gururlanmaya ve keyiflenmeye hasret bir taraftar kitlemiz var. Takımlarının kazanmalarını istemeleri kadar doğal bir şey olamaz. Senelerdir hep hayal kırıklığı yaşamış taraftarımızın serzeniş ve sitemlerini anlayabiliyorum. Bizim üzerimize düşen vazifelerden biri de taraftarımızı ve tüm hemşerilerimizi mutlu etmek, onları sevindirmektir. İyi niyetli, yapıcı tüm eleştirilere saygılıyım. Eleştiri yapmak, hakaret yıkmak içindir. Ana fikirden uzak bir eleştiri çözümsüzlüğün sadece bir parçası olur. Hiç merak etmesinler Belediye Kütahyaspor bu ligde harika işlere imza atacak. Başarı emek ve sabır işidir. Esas mücadele bu aşamadan sonra başlıyor. Takim kazandıkça coşkusunu, kaybedince desteğini artıracaklarından eminim. Çünkü biz birlikte güçlüyüz birlikte iyiyiz. Hiçbir başarıya kestirmeden gidilmez. Yönetim, Takim ve Taraftar birbirinden ayrılmaz bir bütündür. Biri olmazsa olmaz. Özellikle ikinci yarıda taraftarımızın gücünü hissederek oynayacak olmamız büyük avantaj olacak. Karamsarlık yok umutsuzluk yok bu iş bir yerde mutlaka dönecek” dedi.

TÜM CAMİA KENETLENMELİ

Belediye Kütahyaspor Sportif Direktörü Tolga Tağ; “ Bu lig için iyi ve özellikli oyunculara sahibiz, yeter ki baskı altında performans gösterecek direnci kazanalım. İyi futbolcu olmak; yetenek, teknik ve atletik nitelikler kadar zihinsel ve duygusal becerilerinde gelişmiş olmasına bağlıdır. Nazilli maçına kadar psikolojik dayanıklılığımızı artırıp, en iyi şekilde hazırlanacağız. Belediye Kütahyaspor,  Belediye Başkanımızla, Başkan yardımcılarımız, Kulüp Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz, taraftar, teknik kadro ve oyuncu grubu ile birlikte sorunları aşarak her şeyin üstesinden gelecek, başarı yakalayacak güce ve iradeye sahiptir” dedi.

PAYLAŞ