BALIK RESTORAN NİHAYET YIKILDI

Kütahya-Eskişehir karayolu üzerinde bulunan ve Kütahya Kervansarayı ile Çiniciler Çarşısı’nın önünü kapattığı için uzun süredir yıkılması beklenen Balık Restoran yıkıldı.

“Şehrimize hayırlı olsun”

Yıkım çalışmalarını takip eden Belediye Başkanı Alim Işık, “Yapılan hatalar ve yanlış tercihler bir gün mutlaka düzeltilmek zorunda. Bu da onlardan birisiydi ve bugün yıkım gerçekleşti. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.  Başkan Işık, şunları söyledi: “Bugün şehrimiz için önemli günlerden birisi. 15 Kasım 2023 tarihi itibariyle 2006 yılında inşaatına başlanan ve 2007’den bu yana 16 yıldır şehrimizin girişinde Kütahya Kervansarayı önündeki balık lokantası olarak bildiğimiz binanın yıkım tarihi. 2019 seçimleri öncesinde vatandaşlarımızın öne çıkan taleplerinden birisi de Kütahya Kervansarayı’ nın ve Çiniciler Çarşısı’nın önünü kapatan bu binanın yıkılması yönündeki talepleriydi. Biz de o zaman günü geldiğinde bunu değerlendiririz diye hemşerilerimize söz vermiştik. Nitekim 2019 yılında belediye başkanlığı nasip olduktan sonra tüm belediyemizin diğer taşınmazlarında olduğu gibi buranın da yeniden ihalesine çıktık ve 3 yıl süreyle Çiniciler Çarşımıza yapacağımız Gençlik Merkezi projemizin tamamlanmasına kadar birer yıl uzatmayla yeniden ihaleye çıktık ve aynı müstecir geldi, kiraladı. Üçüncü yılın sonuna yaklaştığımızda pandemi sürecinin de etkisiyle kapalı kalan süreleri eklediğimizde 2023 yılı itibariyle artık yıkılması gerekiyordu. O arada 200’ün üzerindeki esnafımız buranın yıkılması konusunda bize dilekçe verdiler. Biz de bu dilekçeye istinaden encümende aldığımız karar gereğince tekrar ihaleye verilmemesi ve uzatılması yönünde karar aldık. Bu kararımızın gereği olarak da geçen süre içerisinde söz konusu iş yerinin boşaltılması ve ihaleyle yıkımına yönelik süreç tamamlandı. Bugün de ihaleyi alan firmamız yıkım faaliyetlerine başladı. Öncelikle 4 yılı aşkın süre bugünü bekleyen tüm çinici esnafımıza ve Kütahyalı hemşerilerimize hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Çiniciler Odası Başkanı Başkan Işık’a teşekkür etti

Çiniciler Odası Başkanı Sadık Erilbaylı yapılan hizmet için Belediye Başkanımız Alim Işık’a teşekkür ederek, “Bugün tarihi bir günü yaşıyoruz. Milyonlarca lira harcanarak bu çarşı yapılmıştı fakat önüne yapılan balık restoran çarşımızın bütün güzelliğini engellemişti. Bu yıkım için Belediye Başkanımız Sayın Alim Işık’a şahsım, teşkilatım ve çarşı esnafımız adına sonsuz teşekkür ediyorum. Sadece bu proje için değil, yaptığımız bütün projeler için desteğini esirgemeyen başkanıma ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Basılı ve dijital abonelikleriniz için: 0.274.333 43 36’yı arayabilir, [email protected] adresine mail atabilirsiniz.

PAYLAŞ