Bal satışlarına “hastalık” etkisi

Kütahya’da hava sıcaklıklarının düşmesiyle nezle ve grip gibi hastalıklara karşı vücut direncini arttırmak isteyen vatandaşların bal alışverişleri yoğunlaşırken, aktarlarda nezle ya da grip olan vatandaşlar için önerilerini sıralıyor.

“Balı karıştırıp tüketebilirler”

Yeşil Malatya Kayısı Pazarı sahibi İdris Doğan, havaların soğumasıyla bal satışlarının arttığını ifade etti. İnsanların tatlıya ihtiyaç duyduğunu ve bunun için en güzel yöntemin bal olduğunu https://www.kutahyaninsesi.com/ haber sitesine belirten Doğan, “Bal bağışıklığı güçlendirir. Hasta olanlar için ise genellikle zerdeçal, zencefil, karabiber ve havlucan ile karıştırarak yemeleri büyük etki yapar ve öksürüğü keser. Hasta olmayanlar ise dengeli olarak tüketmeden önce ve tükettikten sonra 1 saat sıvı tüketmemek kaydıyla bağışıklığınızı güçlendirir” dedi.

“Bal şurubunu evden içeriye dahi sokmayın”

Bal seçiminin püf noktalarına da değinen Doğan, “Bal seçimi artık çok karışık bir hal aldı. Bir marka çıkaran herkes tonlarca bal satıyor. Her sene 6 ton bal tüketiyordum şimdi aynı üretici de 2 ton bal zor buluyorum. Bu sene bal kısıtlı olmasına rağmen tonlarca balın satılması ise garipliği doğuruyor. Bunun altında yatan ise bal şurubunun satılıyor oluşudur. Bal şurubu hem yasal değil hem de sağlık açısından zararlıdır. Sağlığınızı düşünüyorsanız bunu evden uzak tutun. Bazı marketlerde 3 kilo 750 gram balın 500T’ye satıldığını görüyoruz. Balın zaten tenekesi yani 25 kg’ si yerinde 5 bin TL’den başlıyor ve 1 kg’ si 200TL’ye geliyor. Bu fiyatın içine şişe, ambalaj, ulaşım, işçilik vb. gibi giderler dâhil değildir. Mantıksızlığı vatandaşlarımızdır buradan dahi yakalayabilir” diye konuştu.

Basılı ve dijital abonelikleriniz için: 0.274.333 43 36’yı arayabilir, [email protected] adresine mail atabilirsiniz.

PAYLAŞ