AKÇADURAK: İHMAL YOL

Geçtiğimiz günlerde Gediz’de çıkan yangınla ilgili olarak yazılı açıklama yapan Gediz Belediyesi, alınan ihbarın ardından 7 dakikada müdahale edildiğini yangınla mücadele gerekli hassasiyetin gösterilip bir ihmalin söz konusu olmadığını bildirdi.

Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak; Uluoymak mahallesinde meydana gelen yangın ile ilgili basın açıklamasına başlamadan önce “meydana gelen yangında hayatını kaybeden minik yavrumuza Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

Açıklama şöyle: “Şöyle ki; İtfaiye teşkilatları ihbarlara 112 Acil Çağrı Merkezinden aldıkları emir ile yönlendirilmektedirler.

Bu olayda da, 112 Acil Çağrı Merkezinden hareket emri saat 19:16 itibariyle alınmış ve acil çağrı merkezi ile koordineli araç takip sistemi ile takip ve yönlendirme ile olay mahalline saat 19:23 de varmıştır.

 İtfaiyemiz,  ilk müdahale yönetmeliği kapsamında hem itfaiye personelinin hem de diğer can ve mal emniyeti açısından ilk olarak olay mahallini gözle muayene edilerek müdahale planı kararlaştırılır.

Bu bağlamda, olay mahallinde çocuğun bulunduğu bilgisine istinaden ilk önce binanın ortak katlar arası merdiveni kullanılarak olay mahalline ulaşılmıştır. Çocuğun canlı kurtarılması için defalarca duman içine dalınarak aranmıştır.

Diğer ekipler içeriden gelen bilgilere istinaden ve binanın doğalgaz ve elektrik bağlantılarının kesilmesi ile dışarıdan müdahaleye başlanmıştır.

Ayrıca sivil vatandaşlarımızın olay mahalline giden yol güzergâhına duyarsızca araç park etmesi, görevlilerin talimatlarına ve ikazlarına rağmen kendi hayatları ve diğer hayatları tehlikeye atacak davranış sergilemeleri görevli personelin işlerini yapmasına olumsuz etkileri olmuştur. Lütfen istirham ediyorum bu gibi durumlarda görevlilerin talimatlarına uyalım işlerine müdahil olmayalım.

Buna rağmen itfaiyemiz kendine gelen emir saati ile olay mahalline ulaşma saatine bakacak olursak 7 dakikada olay yerine ulaşmıştır.

Nöbette olan itfaiye personeli resmi kıyafetleri ile mesai dışı dinlenmede olan personel ise olayın önemi ve aciliyeti nedeniyle sivil kıyafetleri ile olaya anında müdahil olmuşlardır. Bir yandan da personelin güvenliği açısından resmi kıyafetleri olay yerine ivedi olarak intikal ettirilerek kullanımları sağlanmıştır.

Olaya Gediz itfaiyesi 4 arazöz, 1 su tankeri ve 15 adet personel ile müdahale etmiştir.

Olay mahalline, yardımcı araç olarak Gediz Orman İşletme Müdürlüğü, Şaphane, Simav, Eski Gediz, Gökler, Çavdarhisar ve Uşak İtfaiyeleri katılmışlardır.

Katılım ve destek sağlayan tüm ekiplere ayrı ayrı teşekkür eder, Tüm hemşerilerimize Geçmiş olsun dileklerimi sunarım.”

PAYLAŞ