AĞAÇLANDIRMANIN BAŞARISI DİKİMDEN SONRAKİ BAKIMLARLA MÜMKÜNDÜR

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ağaçlandırılan sahaların bakımları yapılarak, daha sağlıklı bir şekilde yarınlara taşınması sağlanıyor.

Simav Orman İşletme Müdürlüğü Naşa Orman İşletme Şefliği tarafından 2018 yılında 142 Ha. saha da yapılan ağaçlandırma çalışması ile 120.000 adet karaçam fidanı toprakla buluşturuldu. 2020 yılı ağaçlandırma bakım programı çerçevesinde sahada yapılan ot alma ve çapalama bakımları; Bölge Müdürü Hasan Keskin tarafından kontrol edildi.

Bölge Müdürü Hasan Keskin yapılan çalışmaları inceledi ve Simav Orman İşletme Müdürü Osman Aksoy’dan bilgiler aldı. Arazi programında Naşa Orman İşletme Şefi Özlem Demiral’de bulundu.

Bölge Müdürü Hasan Keskin; fidanların su ve besin ihtiyacını karşılamak için bakımlarını yaptıklarını belirtirken şunları söyledi; “Çapalama ve ot alma işlemlerimizi; fidanların sağlıklı kalabilmesi ve topraktaki besin maddelerine rahatça ulaşabilmesi için belirli periyodlarla yapıyoruz. Tüm ağaçlandırma sahalarımızda bu çalışmalarımız sürdürülüyor.  Ot alma ve çapalama da çalışacak işçilerimize; fidanlara zarar vermeden çalışmalarını yapabilmeleri için ot alma ve çapalama yöntemleri hakkında eğitim verip, bilgilendirmeler yapıyoruz. Aynı zamanda bu çalışmalara katılarak aile bütçelerine katkıda bulunmalarına da olanak sağlıyoruz. Bu sayede hem ormanlarımızın bakımları yapılıyor hem de köylü kadınlarımız ailelerine destek olabiliyor. Bölge Müdürü Hasan Keskin; yapılan ağaçlandırma çalışmalarının başarısının dikimden sonra yapılan bakımlara bağlı olduğunu belirtirken;  emeği geçen tüm personele teşekkür ederek, kolaylıklar diledi.

PAYLAŞ