14 Eylül’de eğitime bekliyoruz

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Kütahyalı cafe işletmecilerine üniversite ile ilgili son durum hakkında bilgi verdi. Rektör Kavuncu, “Özel bir durum olmadıktan sonra öğrencilerimizi 14 Eylül itibariyle yüz yüze eğitime bekliyoruz.” dedi.

Rektör Kavuncu, Türkiye’de ilk sağlık temalı devlet üniversitelerden olmanın ayrıcalıklarından bahsederek, bunun Kütahya için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.

KSBÜ BÜYÜYOR

Hedefler doğrultusunda önemli bir büyüme kaydettiklerini vurgulayan Kavuncu, “Yeni bölümler, programlar açtık; akademik personel sayımızda da önemli bir artış var.” dedi.

EĞİTİMİMİZ 14 EYLÜL SONRASI BAŞLIYOR

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu konuşmasına şöyle devam etti: “Biz uygulamalı bir üniversite olduğumuz için, öğrencilerimiz hastalarla ilgilenmeleri gerekiyor. Bu eğitimin bir parçası. Pandemi dönemi görev yapmayı öğrenmeleri gerektiği tercihimiz. Biz senato olarak yüz yüze eğitim için kararımızı verdik. Özel bir durum olmadıktan sonra öğrencilerimizi 14 Eylül’den itibaren yüz yüze eğitime bekliyoruz. Ama 14 Eylül sonrası ne olur bizim elimizde değil. Özel bir durum gelişmedikten sonra yüz yüze eğitimimiz 14 Eylül sonrası başlıyor.”

KÜTAHYA SAĞLIK ALANINDA GELİŞECEK

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Sağlık Üniversitesi ile birlikte Kütahya’nın sağlık alanında gelişeceğini ifade ederek, “Bunun için çalışmalar yapıyoruz. Eksikleri analiz ederek, şu ana kadar geride kaldığımız alanları iyileştirme gayreti içindeyiz. Önemli akademisyenleri de kadromuza katarak, hastane bölümlerini güçlendiriyoruz. Diğer illerden hastanemize sevk edilenler var.” diye konuştu.

ESNAFIMIZI PAYDAŞ OLARAK GÖRÜYORUZ

Bulunduğumuz şehrin refahına katkıda bulunmak istediklerini belirten Kavuncu, “Refah sadece ekonomik değil, kültürel gelişimdir. Biz de katkı sağlamak istiyoruz. Birlikte, gelişim planlı hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Bu anlamda biz cafe işletmenini, esnafımızı paydaş olarak görüyoruz. Esnafın ekonomik olarak daha iyi olmasını, görev biliyoruz.” dedi.

Cafe işletmecileri Rektör Kavuncu’ya işletmelerinin son durumları hakkında bilgi vererek, üniversite ile ilgili sorularını yönelttiler.

İşletmeciler, Rektör Kavuncu’ya sunumu için teşekkür etti. Toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

PAYLAŞ