Odalarda seçim heyecanı

Kütahya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı Esnaf Odalarında Ocak ayı itibariyle kongreye gidiyor.

ÜÇ AY İÇİNDE YAPILMALI

5362 Sayılı yasaya göre Esnaf ve Sanatkarlar Odaları kongrelerini ilk üç ayda tamamlamak zorunda. Kütahya’da faaliyetlerini sürdüren Esnaf ve Sanatkarlar Odalarının geneli yılın ilk ayı olan Ocak ayında kongrelerini tamamlayacak.

BAZILARI RAKİPSİZ

Yıllardır oda başkanlığı görevini layıkıyla yapan bazı oda başkanlarının karşısına rakip çıkmazken bazı odalarda aday patlaması bekleniyor.

TEK LİSTE GİRECEKLER

Elektrik Ve Elektronik Teknisyenleri Esnaf Odası, Fotoğrafçılar Çiniciler ve El Sanatları Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası, Kahveciler Esnaf Odası, Kasaplar Esnaf Odası, Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Minibüsçüler, Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Tuhafiyeciler Yüncüler Züccaciyeciler Ve Manifaturacılar Esnaf Odasında mevcut görev yapan başkanların karşına aday çıkması beklenmez iken tek liste ilen girilecek ve mevcut başkanların devam etmesi bekleniyor.

BAŞKANLIKLARI BIRAKIYORLAR

Mevcutta başkanlık görevini yürüten fakat kendi işleri nedeniyle görevi bırakacak olan Kütahya Fırıncılar ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Murat Duran’ın yerine Bekir Çınar’ın aday olması beklenirken geçtiğimiz günlerde vefat eden ve vefatından önce görevi bırakacağını açıklayan Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları İşletmeciliği Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanlığına üç adayın çıkması bekleniyor. İşportacılar Esnaf Odası kapandığı için de oda Başkanı Kadir Akkan’ın başkanlığı askıda bekletiliyor.

RAKİPLERİ İLE SEÇİME GİRECEKLER

Madeni Eşya Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Kuşan, Sebzeciler ve Pazar Yerleri Esnaf Odası Başkanı Hakan Akdaş’ın ise seçimlere rakipleri ile girmesi bekleniyor.

ALTINTAŞ RAKİPSİZ

İlçede ve sevilen isimlerden olan Altıntaş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nadir Ertaş’ında Ocak ayının başında yapacağı seçimlere rakipsiz ve tek liste ile girmesinin garanti gözüyle bakılırken diğer ilçelerdeki Esnaf Odası Başkanlarının durumları net değil.

BİRLİK SEÇİMLERİ ODALARDAN SONRA

Kütahya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı seçimleri ise oda seçimlerinden sonra yapılacak olup mevcut Başkan İbrahim Yiğit’in devam etmesi bekleniyor.

PAYLAŞ