KÜTAHYA Belediyesi’nin Bölücek Mahallesi’nde yürüttüğü sondaj çalışmalarında devasa su rezervine ulaşıldı; ancak yüzeye bu denli yakın yeraltı suyu, yeni yapılaşma bölgesi için “sıvılaşma” ve “deprem güvenliği” sorularını beraberinde getirdi.
BAŞKAN KAHVECİ YERİNDE İNCELEDİ
Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Bölücek Mahallesi’nde devam eden su sondaj çalışmalarını yerinde denetledi. Yapılan incelemelerde, bölgenin su zenginliği gözler önüne serilirken Başkan Kahveci’nin “Bazı noktalarda sadece 50 santimetrede bile suya ulaşıyoruz” açıklaması dikkat çekti. Şehrin su ihtiyacını karşılamak adına stratejik öneme sahip olan bu keşif, yerel yönetim tarafından büyük bir başarı olarak kaydedildi.

MÜJDE Mİ, RİSK Mİ? BÖLGE SAKİNLERİ TEDİRGİN
Elde edilen bu “bolluk” haberi, madalyonun diğer yüzünü de tartışmaya açtı. Sondaj alanının hemen yakınında yükselen yeni binalar ve inşaat projeleri, gözleri zemin güvenliğine çevirdi. Suyun yüzeye bu kadar yakın olması, inşaat mühendisliğinde “zemin sıvılaşması” olarak bilinen ve deprem anında binaların dayanıklılığını doğrudan etkileyen riski akıllara getirdi.