İl Temsilcisi Köse’den sert enflasyon çıkışı

Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi Fatih Köse, Aralık ayı enflasyon verilerinin ardından sert konuştu.

“OKUMAK VE DİRSEK ÇÜRÜTMEK TEŞVİK EDİLMİYOR”

Kamudaki gelir adaletsizliğinin çalışma barışını dinamitlediğini belirten Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Fatih Köse, farklı statüdeki çalışanlar arasındaki maaş uçurumuna dikkat çekti. Köse, “Sınavla gelmiş, dirsek çürütmüş kamu görevlilerimiz emeğinin karşılığını bulamaz hale gelmiştir. Bu durum öğretmenin de öğrencinin de motivasyonunu bozuyor. İlim tahsil etmek cezalandırılmamalı, aksine teşvik edilmelidir” dedi.

MEMUR-SEN’DEN HÜKÜMETE 3 ACİL TALEP

Toplu sözleşme sürecinde haklı taleplerin görmezden gelindiğini hatırlatan Fatih Köse, çözüm için üç temel maddeyi masaya koydu: Seyyanen Zam: Geçmiş kayıpları telafi edecek ve emekliliğe yansıyacak taban aylık artışı. Personel Reformu: 2026 yılına kadar kamu personel sisteminin adil bir yapıya kavuşturulması. 4688 Sayılı Kanun Düzenlemesi: Sendikal yasaların evrensel normlara ve Hakem Kurulu yapısı yönüyle adalete uygun hale getirilmesi.

“FATURAYI SABİT GELİRLİ ÖDEMEMELİ”

Hükümetin ekonomik maliyeti memur ve emeklinin omuzlarına yüklemesini eleştiren Köse, vergi sistemindeki adaletsizliğe de değindi: “İşverene vergi affı getirilirken, tüm yükün çalışanların sırtına yüklenmesi kabul edilemez. Hz. Ömer’in dediği gibi; Adalet mülkün temelidir. Mülk devlettir, devlette adalet ise önce ücrette başlar.”

DİĞER SENDİKALARA “SAMİMİYET” ÇAĞRISI

Eylem sürecinde sessiz kalan diğer sendikaları eleştiren Köse, “Biz on binlerle meydanlardayken sessiz kalanlar, bugün kayıplar üzerinden bize dil uzatıyor. Kamu-Sen, KESK ve diğerlerine çağrımızdır: Gelin samimi olun, memurun hakkı için iş birliği yapalım. Biz yalnız kalsak da bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” diyerek kararlılık mesajı verdi.

PAYLAŞ