Başkan Gültekin’den asgari ücret tepkisi

CHP Altıntaş İlçe Başkanı Onur Gültekin, milyonlarca çalışanın beklediği yeni asgari ücret rakamına sert tepki gösterdi.

“GEÇİM DEĞİL, SEÇİM ÜCRETİ”

Asgari ücret tespit komisyonunun açıkladığı rakamın, enflasyonun ve mutfak masraflarının çok uzağında kaldığını belirten Onur Gültekin, rakamın sembolik bir artıştan öteye geçmediğini vurguladı. Kütahya gibi kış şartlarının ağır geçtiği, yakıt ve temel gıda giderlerinin arttığı bir dönemde bu rakamın vatandaşı “açlığa mahkûm etmek” olduğunu savundu.

“VATANDAŞIN SABRI TAŞTI”

CHP Altıntaş İlçe Başkanı, hükümete yönelik eleştirilerini sürdürürken, bu rakamın halkın gerçeklerinden kopuk bir saray ekonomisinin ürünü olduğunu belirtti. Gültekin, “Halkın sofrasından çalınanların hesabı sandıkta sorulacaktır. Bu rakamlarla vatandaşın aklıyla alay etmeyin. Bozdurup harcayın artık bu parayı” diyerek tepkisini dile getirdi.

PAYLAŞ