Kütahyaspor, deplasmanda Tire’yi 4-2 mağlup ederek sezona galibiyetle başladı. İlk yarıda kötü bir görüntü çizen Şimşekler usta ayaklarıyla sonuca gitmeyi bildi.
Kütahyaspor, 2025-2026 sezonunun ilk resmi maçına İzmir deplasmanında çıktı. Tirespor ile karşı karşıya gelen Kütahyaspor maçın ilk yarısında iyi bir görüntü vermese de 3-2 önde kapattı. Kütahyaspor defansında yaşanan aksaklıklar ise dikkat çekti.
İLK GOL TİREDEN GELDİ
Kütahyaspor, tire karşısına kalede Muhammed ile başlarken defansta ise ilginç tercihler dikkat çekti. Defansın ortasında Doğukan ve Okan yer alırken sağ bekte Kaan Topçu sol bekte ise Abdullah Tezgel yer aldı. Orta sahada Ali Akkuş, Ertuğrul Öztürk ve Mustafa Çeçenoğlu yer alırken kanatlarda Ahmet Teker ile Burak Evran, ileri uçta da Aykut Çift forma giydi. Karşılaşmanın henüz 3’üncü dakikasında ise hatalar zinciri Tire’ye golü getirdi. Önce kaleci Muhammed’in çıkışı ve topu uzaklaştıramaması sonrasında korner noktasına yakın yerden duran top kullanan Tirespor Atakan ile golü buldu. Kütahyaspor defansının ön direkte hatası dikkat çekerken dekişkalar 10!u gösterdiğinde Ahmet Teker ile Kütahyaspor golü buldu ve 1-1 eşitlik sağlandı. 31’inci dakikada yine defansın tam anlamıyla yerleşemediği anda top kornere gitti. Kullanılan korner vuruşunda Atakan bu kez kafayla topu ağlara gönderdi ve Tire 2-1 öne geçirdi. Bu gole cevap gecikmedi. Aykut ile hemen cevap veren Kütahyaspor 2-2 eşitliği sağlarken dakikalar 38’i gösterdiğinde Mustafa Çeçenoğlu Aykut’a güzel bir pas verdi. Golcü oyuncu golünü atarak takımını 3-2 öne geçirdi. Maçın ilk yarısında Kütahyaspor defansında ters vuruş direkten kornere giderken, Kütahyaspor atağında Ertuğrul’un vuruşu direkten oyun alanına geri döndü. İlk yarı 3-2 Kütahyaspor üstünlüğü ile sona erdi.
İKİNCİ YARIDA DAHA İYİ BİR KÜTAHYASPOR
Karşılaşmanın ikinci yarısında ise Kütahyaspor ilk yarıya oranla daha iyi bir görüntü çizdi. 58’inci dakikada Mustafa Çeçenoğlu’nun golüyle 4-2 öne geçen Kütahyaspor rakip kalede birçok önemli pozisyon bulurken bu pozisyonlardan sonuç alamadı. Karşılaşmanın ikinci yarısında Emircan Çelik, Embiya, Berkan, Engin gibi oyuncularda Kütahyaspor’da oyuna dahil olurken son dakikalar iki takımında karşılıklı atakları ile geçti ve maç 4-2 Kütahyaspor’un üstünlüğü ile sona erdi.