Başkan Önlü’den grev ertelemesine sert tepki

CHP Hisarcık İlçe Başkanı Recep Önlü, Hisarcık bor işletmesindeki kamu işçilerinin grev kararının Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 60 gün ertelenmesine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“AKP İKTİDARI MODERN KÖLELİĞE DEVAM EDİYOR”

Önlü, açıklamasında AKP iktidarını işçilere kadro vermemekle suçladı. “İşi satıp modern kölelik olan taşeronu devam ettiren AKP iktidarı” diyen Önlü, milyarlarca dolar kazanç sağlanan bor işletmelerindeki grev kararının bir kararnameyle ertelenmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

AK PARTİ VE MHP’YE GREV SORUSU

Recep Önlü, açıklamasının sonunda AKP ve MHP Hisarcık ilçe teşkilatlarına doğrudan seslenerek, “Peki sorarım size, AKP Hisarcık ilçe teşkilatı ve İttifakı MHP Hisarcık ilçe teşkilatı, alınan bu grev kararının 60 gün ertelenmesi konusunda işçilerin yanında mısınız?” şeklinde bir soru yöneltti. Bu soruyla, iktidar partisi ve müttefikinin, işçi hakları konusundaki duruşunu netleştirmesini talep etti.

PAYLAŞ