Kütahya’da bu Ramazan ayı içerisinde fırınlarda satılacak olan Ramazan pidesinin fiyatı belirlenerek duyuruldu.
En düşük fiyat 10 Lira oldu
Pazartesi günü itibariyle ilk orucun başlayacağı Ramazan ayında, pide fiyatları da belirlendi. Bu yıl Kütahya’da Halk Ekmek büfelerinde 240 gram Ramazan pidesinin 10 liraya fırın, market ve bakkallarda 440 gram pide 25 TL’den satılacak. Fırıncılar tarafından en düşük pide fiyatı olarak vatandaşların zorlaşan ekonomik koşullar sebebiyle en çok bu pide türünü tercih etmesi bekleniyor.
Fiyatlar farklılık gösteriyor
Ramazan ayına has Ramazan pide fiyatları merakla bekleniyordu. Pide fiyatları da haliyle çeşitlerine göre değişirken susamlı pide 30, yumurtalı ise 35 lira üzerimden satışa sunulacak.
Üreticilerin gerekçesi ne?
Pide üreticileri artışın hammaddelerin fiyatındaki artıştan kaynaklandığını belirtiyor. Özellikle un ve maya gibi ana malzemelerdeki fiyat artışları, pide fiyatlarına yansımış durumda.