KSBÜ Akademisyeninden TÜBİTAK başarısı

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı (AD) Başkanı Prof. Dr. Orhan Özatik’in de yer aldığı çalışma grubunun araştırma projesinin TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verildi.

Kütahya’nın Akademisyeni TÜBİTAK desteği almaya hak kazandı

“1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı’’ çerçevesinde desteklenecek olan proje “Usp ile nano Hidroksiapatit kaplı cam deney tüplerinin imalatı ve Nha-Prf hazırlanması” adını taşıyor. Prof. Dr. Özatik projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Üniversite sanayi iş birliğine örnek oluşturacak olan çalışma yaklaşık olarak 18 ay sürecek. Çalışmanın planlanması ve yürütülmesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mustafa Tunalı, Prof. Dr. Esra Ercan ve Prof. Dr. Vildan Bilgin ile birlikte olacaktır. Geliştirilmesi ve üretimi planlanan cam deney tüplerinin AR-GE çalışmaları bağımsız firmalar tarafından yapılacaktır. Üretimi planlanan cam tüpler içinde elde edilecek olan ‘plateletten zengin fibrinler’ pek çok alanda tedavi amaçlı olarak kullanılacaktır. Belirtilen üniversite ve fakülteler arasında ‘plateletten zengin fibrinler’ ile başarılı çalışmalar yapılmaya devam edilmektedir” dedi.

Rektör Prof. Dr. Tekin, tebriklerini iletti

Gerçekleşen başarılı girişimden ötürü KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Prof. Dr. Özatik ve çalışma grubunu tebrik ederek başarılar diledi.

Basılı ve dijital abonelikleriniz için: 0.274.333 43 36’yı arayabilir, [email protected] adresine mail atabilirsiniz.

PAYLAŞ