Daha önce Ak Parti saflarında siyaset yapan CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap hakkında 2021 yılında söylenen iddia 2023 yılında gerçek oldu.
İlk siyaset AK Partide
Daha önce Adalet ve Kalkınma Partisi saflarında siyaset yapan orada istediğini bulamayan ve daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi saflarına geçerek siyaset yapan Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap şimdi de Saadet Partisi saflarına katıldı.
15 Nisan 2021’de tekrar gündemde
CHP Milletvekili Ali Fazıl Kasap hakkında “Kasap Davet mi Bekliyor?” başlığı ile 15 Nisan 2021 tarihinde yapmış olduğumuz haberde de Ak Parti saflarına geçeceğini iddia edildiğini yazmış fakat bu daha sonra gerçekleşmemişti.
Saadet saflarında
27 ve 28. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya Milletvekili olan Ali Fazıl Kasap 15 Aralık tarihinde TBMM’ye verdiği dilekçe ile Saadet Partisi saflarına geçerek Saadet Partisi Kütahya Milletvekilliği yapacak.
Genel Başkan Özel, Manisa’da açıkladı
Ali Fazıl Kasap’ın Saadet saflarına geçmesi ile ilgili açıklamayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel; “Saadet Partisi sözünü söyleyemez hale gelirse bu demokrasi açısından da çok ayıp. Hele hele Hasan Bitmez’ in son nefesine kadar kürsüde sözünü söylemeye çalışan gayreti de göz önüne getirilince kendisinin hatırasına da saygısızlık olur. Biz bu grubun düşmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Tüm muhalefet partilerinin birer milletvekili ile bir demokrasi dayanışması yapmasını önerdik. Ancak bugün saat 11.00’e doğru henüz tüm partilerin bu kararı alamadığını öğrendik. Saat 11.00’de de görüşmeler başlıyordu. Kütahya Milletvekilimiz
Ali Fazıl Kasap, grubumuz adına bir fedakârlık yaparak bütçe görüşmeleri boyunca Saadet Partisine katılıyor. Saadet Partisi her gün 60 dakikalık söz hakkını kullanacak” dedi.
Bütçe sonu kalır mı?
CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına göre bütçe görüşmeleri için transfer olan Kasap’ın bütçe görüşmeleri sonrasında Saadet Partisinde kalıp kalmayacağı ve bu süre zarfında Kütahya’ya geldiğinde CHP’nin mi yoksa Saadet Partisi’nin mi çalışmalarına katılacağı merak konusu oldu.
Neden Kasap?
Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın Saadet Partisi saflarına sadece bütçe görüşmeleri esnasında görev alacağını ifade eden CHP’liler her ne olursa olsun bu bizim gibi Anadolu şehirlerinde kabul edilir bir durum olmaz. Bu tarz transferler genelde Büyükşehirlerden yapılır. Kütahya’dan yapılması bize manidar oldu. Bakarsınız Fazıl Bey bundan sonra ki siyasetini Saadet Partisi saflarında yürütebilir dediler.
Saadet grubunu koruyacak
Geçtiğimiz günlerde Meclis kürsüsünde yaptığı konuşma sonrasında düşerek hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Dikmez’ in vefatının ardından Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın Saadet Partisine geçmesiyle grubu da korumuş olacaklar.
Basılı ve dijital abonelikleriniz için: 0.274.333 43 36’yı arayabilir, [email protected] adresine mail atabilirsiniz.