Muhtar Adayı patlaması yaşanıyor

https://www.kutahyaninsesi.com/  haber sitesinde yer alan habere göre Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde Muhtar Adayı sayısı dikkat çekiyor.

2 nedeni seçmen belirleyecek

Mahalle ve köylerin birinci derece idari birimleri olan muhtarlıklarda 2024 yılının Mart ayında Belde, Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği, İl Genel Meclisi Üyeliği gibi seçimlere gidecek. Bu seçimler öncesinde Altıntaş’taki aday bolluğunun bu denli yüksek olması 2 nedenin olmasına sebep oluyor. Bu nedenler ise ya hizmet için aday olunuyor ya da maaş için aday olunuyor olarak sıralanabilir. Bu nedenlerin hangisinin güçlü olduğunu ise yine sandıkta seçmen karar verecek

46 aday var

Şu ana kadar Altıntaş ilçesinde 46 kişinin ilçe merkezindeki mahalle ve köyler için aday olduğu belirlendi. İlçe merkezinde rekor olarak Cumhuriyet ve İstiklal Mahallesi için 6 aday ismini açıklarken köylerdeki rekor ise 6 kişi Yeni Karaağaç’ta bulunuyor. Bu sayıların ilerleyen günlerde artması beklenirken seçmen sayılarının çok yüksek olmaması sebebiyle kimi yerlerde adayların fazlalığının dezavantaj olacağı gözlemleniyor.

Basılı ve dijital abonelikleriniz için: 0.274.333 43 36’yı arayabilir, [email protected] adresine mail atabilirsiniz.

PAYLAŞ